top of page
  • Szerző képeJátékos

Magyar Művek Szemléje 2019. - Felhívás


A Magyar Szín-Játékos Szövetség idén is meghirdeti a Magyar Művek Szemléjét, melyre szeretettel várjuk minden olyan csapat jelentkezését, mely magyar szerző művét mutatja be, illetve magyar vagy saját fejlesztésű szöveget használ előadása kiindulópontjaként. A találkozóra május 17-19. között kerül sor Budapesten, a Patyolat Próbaüzemben.


Magyar Művek XVIII. Szemléje Uray György emlékére 2019. május 17-19. Helyszín: PATYOLAT PRÓBAÜZEM 1082 Budapest, Baross u. 85. http://facebook.com/Patyolat85


Kedves Színjátszók, jelenlegi és leendő Tagjaink!


A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) idén is meghirdeti a Magyar Művek Szemléjét (MMSZ), melyre szeretettel várjuk minden olyan csapat jelentkezését, mely magyar szerző művét mutatja be, illetve magyar vagy saját fejlesztésű szöveget használ előadása kiindulópontjaként.


A Szemle célja: a Magyar Szín-Játékos Szövetség e fórummal az öntevékeny (amatőr, nem hivatásos) színjátszókat ösztönözni kívánja arra, hogy klasszikus és modern külföldi szerzők írásai mellett, mutassanak be magyar műveket, ezzel életben tartva és folytatva a nemzeti önismeret hagyományát, valamint bátorítani szeretne arra, hogy dolgozzanak kortárs magyar szerzőkkel, s így vegyenek részt abban a szellemi párbeszédben, amely a magyar színházművészet és közönség jövőjét formálja. Szemlénket idén is támogatja az NKA valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma.


A Szemlén részt vehet - határainkon belülről és túlról - bármely (alkalmi vagy állandó) színjátszó együttes olyan prózai, verses vagy mozgásra épülő előadása, amely magyar szerző műve, vagy annak feldolgozása alapján készült (természetesen, magyar műnek tekintjük az együttes valamely tagja, rendezője által írott vagy összeállított szövegkönyvet is).


A Magyar Művek Szemléjének három napján mindösszesen 12-13 óra játékidő áll a részt venni kívánók rendelkezésére. Túljelentkezés illetve az 1 óra 30 percnél hosszabb előadások esetében a fesztiválra való meghívásról az MSz-JSz Elnöksége dönt. E döntésnél szempont lesz, hogy lehetőleg a magyar amatőr színjátszás minden rétege (diák-, egyetemi/főiskolai-, felnőtt-, falusi színjátszók) képviseltetve legyen a programban, valamint a jelentkezési sorrend. Előnyben részesülnek természetesen az MSz-JSz tag-együttesei és azok a produkciók, amelyeket korábban még nem mutattak be országos fesztiválon.


Az előadásokról a szünetekben szakmai beszélgetést folytatunk a meghívott zsűri részvételével. Ők döntenek majd díjakról is. Idén is szeretnénk pénzdíjakat osztani, ez azonban függ a minisztériumi támogatás megérkezésétől - ebben nagyon bízunk, de ígéretet még nem tehetünk.


A Magyar Művek Szemléje egyben az MSz-JSz minősítő fesztiválja is. A fesztiválon való részvétel, valamint a minősítés az MSz-JSz tag-együttesei számára ingyenes (tagfelvétel folyamatos, tagnak az minősül az, akinek a 2018. évi tagsági díja rendezett, illetve befizette, vagy vagy belép, és a helyszínen befizeti a 2019-es tagdíjat.).


A bankszámla, amelyre előzetesen utalni lehet a tagdíjat: Magyar Szín-Játékos Szövetség Banksz.: ERSTE Bank Zrt. 11600006-00000000-57046015 (számlát utólag küldünk).


A Patyolat Próbaüzemben egy különleges adottságokkal bíró, jól felszerelt, alternatív kulturális-közösségi tér. Két, előadások tartására alkalmas terem áll majd rendelkezésünkre. Igény esetén küldünk róluk ismertetőt, illetve helyszínbejárást biztosítunk. Mivel szeretnénk, ha minél többen végig maradni tudnátok, kérésre, segítünk olcsó szálláshelyet találni, ha a külső támogatás megérkezik, akkor hozzá tudunk járulni a szállásköltségekhez.


Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap hiánytalan(!) kitöltésével lehet, amelyet legkésőbb 2019. április 11-ig kérjük, juttassatok el a jjregos@gmail.com ÉS(!) a formanek.csaba@gmail.com e-mail címre, vagy postai úton a Magyar Szín-Játékos Szövetség címére: 1122 Budapest, Csaba u. 6. (a borítékra kérjük ráírni: Regős János).


A felhívás és a jelentkezési lap letölthető INNEN.


Külön felhívjuk a figyelmet a technikai igények minél pontosabb megadására!


További információk: Regős János (+36309050576), Formanek Csaba (+36703178055).


Budapest, 2019. február 11.


Várjuk jelentkezéseteket, barátsággal:


Regős János