top of page
  • Szerző képeJátékos

Az MSz-JSz önmeghatározása

A Szövetség célja a magyarországi és a határainkon kívül, de magyar nyelven játszó nemhivatásos (öntevékeny, amatőr, alternatív, azaz az állami-önkormányzati struktúrákon kívül működő) színjátszók, együtteseik, egyesületeik, valamint színjátszók, versmondók, bábosok és kortárs táncosok képzésével, fellépéseik szervezésével, működtetésükkel foglalkozó szakemberek, intézmények, képző- és játszóhelyek szakmai- és érdekképviselete, valamint a magyar nyelven játszók és szervezeteik képviselete a nemhivatásos (amatőr, öntevékeny) színjátszás nemzetközi szervezeteiben.

A Szövetség kiemelt célja a felnőtt (benne alternatív, falusi, nyugdíjas, rendszeresen vagy alakalmilag fellépő) színjátszás képviselete. A felnőttek együttesein túl tagjai sorába várja korosztálytól és szervezeti formától függetlenül mindazokat az együtteseket, versmondókat, táncosokat és bábosokat, akik produkcióikat nyilvánosság, vagyis közönség számára készítik, oktatási-, képzési rendszereken kívüli bemutatásra szánják.

Néhány szót névválasztásunkról


Magyar, mert a magyar nyelven játszók érdekeit kívánjuk képviselni, függetlenül attól, hogy határainkon belül vagy kívül működnek.

Szín-Játékos, azaz színen (színpadon) játszó, mert érdekképviseleti hatókörünket (így tagságunkat) nem kívánjuk a színjátszókra (színműveket előadókra) szűkíteni.

Szövetség, mert műfajtól és korosztálytól, valamint országhatároktól függetlenül tagjaink közé várunk mindenkit (országos vagy regionális egyesületet, együttest, társulatot, intézményt, alapítványt, színi iskolát és magánszemélyt), aki céljainkkal egyetért, szolgáltatásainkat igénybe kívánja venni.


Alapszabály, belépési nyilatkozat és egyéb hivatalos dokumentumok megtalálhatók itt:

Comentários


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page