top of page
  • Somogyi Tibor

Impro - elődöntő Debrecenben


Február 17-én került sor az Imprófeszkó regionális döntőjére, amelyet másodjára rendeztek meg Debrecenben. A helyszín ugyanaz volt, a Debreceni Egyetem főépületének alagsorában szerényen meghúzódó 31-es számmal jelölt terem, amely a DESZínház próba- s előadótermeként funkcionál immár 8 éve.


A három csapat közül kettő - a Vígkarma és a Dilemma Drámaszínpad - már tavaly is részt vett az eseményen, az Egy maszk miskolci illetőségű csapata viszont csak most először próbálkozott.


A feladatokra 10 perc felkészülés után 3 percük volt a játékosoknak improvizálni. A zsűri 1-től 10-ig pontozta a csapatokat, részpontszámokat is adtak. A sorrendet húzással döntötték el.


A Maestro Somogyi Tibor író volt, a zsűri tagjai Marosi-Nagy Edit drámapedagógus, Magi Krisztina a Vojtina Bábszínház művésze és Mózes Zoltán budapesti színházi szakember voltak.

Az első feladatban minden csapatnak húznia kellett egy fura kabala vagy címerállatot, és bemutatni a történetét és a hozzá való kapcsolódást. Az Egy maszk csapata egy szenzációhajhász természetfilm stílusában mutatta be a Kanos Koala stresszes életét, egészen a szomorú végig, a Vígkarma társulata a Verekedős Varánuszt beszéd nélkül, elsősorban a mozgásra és a gesztusok nyelvére építve mutatta meg, míg a Dilemma Drámaszínpad lerántotta a leplet arról, miért egy Génmanipulált Macska a csapat címerállata.

A második feladatban kötelezők jelentek meg röviden, hang nélkül élőképekben. A Dilemmások Dante Poklából adtak ízelítőt, az Egy maszk a Kőszívű embert zanzásította, a Vígkarma pedig az Odüsszeiát.

A harmadik feladatban egy mindenfajta baloldaltól rettegő, egy plüssfétises, egy véleményfóbiás és egy méhecskékre gerjedő szereplő egy adott térben összezárva próbált megnyílni a többieknek. A Dilemmások autóiskolába, az Egy maszk egy bezárt szobába, a Vígkarma pedig egy szavazóhelyiségbe helyezte az improvizációs jelenetet.

A négyes feladatban a négy elem tulajdonságait így vagy úgy magukon hordozó elemista iskolásokká kellett mindenkinek átvedlenie.


Ezután a zsűri visszavonult és eredményt hirdetett, senki se maradt le a dobogóról. HELYEZÉSEK:

(Az első két helyezett nyer meghívást a gödöllői országos döntőbe)

1. Arlecchino díj: "Vígkarma” (Debrecen)- 107 2. Brighella díj: " Dilemma drámaszínház" (Debrecen) – 104,3 3. Pulchinella díj: "Egy maszk (Miskolc) – 100


Fotók: Csala Dorottya

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page