top of page
  • Szerző képeJátékos

Balesetben elhunyt Csonka Mátyás


A Teleszterion társulat levelét közöljük. Kedves Diákok, Szülők, Kollégák! Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Csonka Mátyás, színházunk és iskolánk egyik legrégebbi tanítványa 2017.02.15-én vétlen sofőrként halálos autóbaleset áldozata lett, és ezzel elköszönt tőlünk. A Teleszterion Színházi Műhely közösségét egyetemistaként is építő és éltető fiatal alkotótárs példaértékű szellemisége nagy hiányt hagy maga mögött, hiszen Matyi egyike volt azon fiatal tehetségeinknek, akik drámás tevékenységüket nem pusztán hobbiként, vagy az önmegvalósítás lehetséges eszközeként tekintették, hanem a közös világmegélés, valamint a közösségformálás igaz és élő színtereként. Egyike volt azoknak, akik miután máshol kezdték építeni önállló világuk, nem feledték soha azt a táptalajt, ahonnan nagy dolgok formálóiként tovább léptek. A Senák című dráma címszereplőjeként, vagy a Szélkötő Kalamona című tűzszínházi előadás Kőszáli Királyaként olyan alakítások megformálója volt, melyek nélkül e munkák nem lehettek volna teljes értékűek.

Társulatunk 2017.02.18-án 17.00 órai kezdettel közös gyertyagyújtásra várja a diák- és alkotótársakat Pápán, a Honvéd u. 5. szám alatt lévő telephelyünkön, hogy közösségként is méltón megemlékezhessünk társunkról.


A Teleszterion Színházi Műhely egyben részvétét fejezi ki az elhunyt hozzátartozói felé. "A legtöbb, mit tehetünk, hogy bízunk benne, valahol, valakinek nagyobb szüksége van rád." Szeretettel - A Társulat

Bình luận


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page