top of page
  • Szerző képeJátékos

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozója - Felhívás


A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével az idei évben 2019. április 5-e és 14-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozóját.


A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 24. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.


A benevezés határideje: 2019. március 4.


Jelentkezni online felületen ide kattintva, vagy a csatolmányban található jól megszokott jelentkezési lapot (csatolt fájl, lent) kitöltve lehet.


A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, mely megtalálható az intézet honlapján.


A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet: Raffai T. Ágnesnél a 069/33-66-065-ös vagy a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Varga Tamásnál a 062/566-213-as telefonszámon, illetőleg a tamas@vmmi.org villámpostacímen.


Díjak:

A találkozónak két fődíja a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért.


A találkozó további díjai a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért, a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek, a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek, a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának, a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának, a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért, és a Közönségdíj.


A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page