top of page
  • Szerző képeJátékos

„Színházi Forradalom” - Ifjúsági színházi világtalálkozó Tyumenben


A „Színházi Forradalom” Fesztivált 2007. óta rendezik meg Tyumen-ben. 2013-ban vált nemzetközivé. Az elmúlt 6 évben több mint 50 társulat vett részt a a fesztiválon, köztük a győri RÉV Színház is. Az idei találkozóra április közepéig várják a jelentkezéseket.


Az eddigi résztvevők olyan városokból érkeztek, mint Moszkva, Szentpétervár, Каzán, Cseljabinszk, Ufa, Кеmеrоvо, Jekatyerinburg és olyan országokból, mint Ukrajna, Fehéroroszország, Szlovákia, Észtország, Litvánia, Magyarország, Dánia, Németország, Olaszország, Franciaország; a fesztiválon jelen voltak megfigyelők Belgiumból, Észtországból, Nagy-Britanniából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Franciaországból és más országokból, valamint több mint 10000 néző vett részt az előadásokon.


Szervezők: „Kosmos” Ifjúsági Színház , az AITA oroszországi központja


Helyszín: Туumеn, Oroszország - Туumеn-i Drámai Színház, „Kosmos” Ifjúsági Színház Időpont: 2019. október 31-től november 6-ig. (Érkezés: 2019. október 31. – Távozás: 2019. november 7.)


Résztvevők: 20 társulat vehet részt a fesztiválon, 10 társulat képviseli Oroszországot és 10 érkezik külföldről. A társulatok maximum létszáma 10 fő lehet.


Pénzügyi feltételek: A szervezők biztosítják a szállást és ellátást, valamint a reptéri transzfert.


Az előadások mellett a következő programok várják a résztvevőket:

  • Rendezők fóruma, ahol különböző területek szakértői beszélgetnek az előadásokról.

  • Színészi, színpadi mozgás mesterkurzusok.

  • Konferencia az ifjúsági színház helyzetéről a világ kulturális szcénájában (a cím változhat).


A nemzetközi társulatok kiválasztása az AITA helyi központjainak ajánlása, valamint az előadásról készült videófelvételek (videómegosztóra feltöltve, link formában) alapján történik, melyeknek 2019. április 15-ig kell megérkezniük. A mellékelt jelentkezési lapot is 2019. április 15-ig kell kitöltve eljuttatni a szervezőknek. A felvételek megtekintése után a szakértők 2019. májusáig értesítik a jelentkezőket a válogatás eredményéről.


Vízum ügyintézés: A külföldi társulatoknak oroszországi vízumot kell igényelniük. A fesztivál szervezőbizottsága megküldi részükre a meghívólevelet, ennek birtokában kell felkeresniük a helyi orosz nagykövetséget / főkonzulátust.

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page