top of page
  • Szerző képeJátékos

Szín-Játékos Körkép 2014. - Proscenion Drámaszínpad


Évértékelő sorozatunkban most a Proscenion Drámaszínpadot kérdezzük a 2014-es év élményeiről - sikerről, nehézségekről és újévi tervekről.


- Milyennek éltétek meg a 2014-es évet?


Kati Gábor: Nehéznek, hosszúnak, küzdelmesnek, mindemellett nagyon élménydúsnak, főként az őszi és téli időszakot. Szerencsére sokat lehettünk színpadon, bemutattunk két új darabot, tovább játszottunk egy régebbit és elkezdtünk egy újat. Az Arany Deszkán a zsűri lehúzta a Tartuffe-ünket, de mi nagyon jónak éltük meg és bár kicsit csalódottak voltunk, de a közönségből kiváltott reakciókra büszkék vagyunk. Idén sikerült végre közös tábort csinálnunk. Legközelebb már nem csak magunknak csinálunk.


- Mi sikerült a legjobban?


K. G.: Nehéz lenne megmondani, mert több dologra, főként előadásokra büszkék vagyunk, többek közt az említett ajkai Tartuffe-előadásunkra. Nagyon jó előadások jöttek össze az Ágacskából is. De talán a legbüszkébbek a legújabb darabunkra lehetünk, a Megáll az idő c. film (Gothár Péter - Bereményi Géza) színpadi adaptációjának bemutatására, melyből az eddigi három előadás után továbbiakat tervezünk. Januárban és februárban hét előadás lesz. Ilyennel még nem próbálkoztunk, de most eljött az ideje, és nagyon jól sikerült.


- Mi okozta a legnagyobb nehézséget vagy csalódást?


K. G.: A legnagyobb nehézség a Megáll az idő bemutatása és próbái voltak, de ezeket az akadályokat sikerrel vettük. Az improvizációs műsorunk fejlesztésének belső érdektelensége volt a legnagyobb csalódás számunkra.


- Mit vártok az Újévtől?


K. G.: Új élményeket, új nehézségeket. Sok előadást, újítást, szakmai és anyagi fejlődést, bővülést. Közhasznúvá válást.

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page