top of page
  • Szerző képeJátékos

VIII. Paál István Fesztivál - Felhívás

A Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület idén nyolcadik alkalommal rendezi meg országos amatőr színjátszó találkozóját, a Paál István Fesztivált.

A PIF célja, hogy bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítson a nem hivatásos színjátszó csoportoknak, együtteseknek, az ország egész területéről és a határon túlról is. A szakmai zsűri az első három helyezettet díjjal jutalmazza, valamint a legjobb rendezésért, a legjobb előadónak és kezdő előadónak járó díjakat is kiosztunk. A részleteket a fesztivál szabályzata tartalmazza.


A Fesztivál 2019. október 26-27. között kerül megrendezésre, a székesfehérvári A Szabadművelődés Háza színháztermében.


Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 26.


A Fesztiválra jelentkezés feltételei:


1. A fesztiválra kizárólag nem hivatásos (amatőr) színjátszó csoportok jelentkezését várjuk. 2. A jelentkező csoportok tevékenységüket nem művészeti oktatás keretein belül végzik. 3. A jelentkező csoport legalább 60%-a betöltötte a 10. életévét. 4. A jelentkező csoport fellépő tagjai nem haladják meg a 15 főt.

A választott színdarabra vonatkozó követelmények:

1. Minden csoport max. 2 színdarabbal jelentkezhet. 2. Minden csoport csak 1 színdarabbal juthat be a versenyprogramba. 3. A nevezett színdarab(ok) nyelve magyar. 4. Az előadás legalább 20, de legfeljebb 110 perc hosszúságú. (Az időtartamba az esetleges szünet is beleszámítandó) 5. A korábbi fesztiválokon a versenyprogramban bemutatott darabokat nem áll módunkban elfogadni. 6. Szerzői joggal védett szereplők, irodalmi szövegek, zene, stb. a szerzői jogi törvénynek megfelelően használhatók fel. Az esetlegesen szükséges hozzájárulás beszerzése az előadó fél feladata. 7. A Fesztiválra a belépés díjtalan.


A Fesztiválra való nevezéshez megfelelően kitöltött jelentkezési lap, az előadás(ok)ról készült 2db fénykép (JPEG, legalább 1280x720), valamint videoanyag (akár egyszerű mobiltelefonos felvétel hangsávval) szükséges.Kérjük, hogy a jelentkezési lapokat és az egyéb, nevezéshez szükséges anyagokat on-line módon juttassa el hozzánk.


18 év alatti csoporttagok esetén a társulat vezetőjének felelősségvállalási nyilatkozata, vagy a szülők beleegyező nyilatkozata is szükséges.


Honlapunk, elérhetőségek linkje: http://www.mmkegyesulet.wix.com A PIF hivatalos oldalának linkje: https://www.facebook.com/PaalIstvanFesztival E-mail: paalistvanfesztival@gmail.com

A nevezés ingyenes.


A nevezett színdarabokat Előzsűri válogatja. A csoportok legalább 2, de maximum 5 perces felvételt nyújtanak be a nevezett darabról. A videókat az internetre feltöltve, a hozzájuk tartozó linket elküldve kell eljuttatni a Szervező Bizottságnak.


Az előválogatás 2019. szeptember 26-ával kezdődik.

Az Előzsűri tagjait a Szervező Bizottság jelöli ki.


Esetleges kérdéseitekkel forduljatok bizalommal hozzánk!


Bartyik Gábor elnök Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület honlap: www.mmkegyesulet.wix.com facebook: www.facebook/PaalIstvanFesztival e-mail: gabor1027@gmail.com Tel.: +36-30-663-6912

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page