top of page
 • Szerző képeJátékos

Országos Diákszínjátszó Fesztivál - felhívás


A 2017 őszén újjászervezett Országos Diákszínjátszó Egyesület meghirdeti a magyarországi és határon túli magyar nyelvű diákszínjátszó csoportok felmenő rendszerű találkozóit, melyekre 2018 tavaszán kerül sor.


FELHÍVÁS Az Országos Diákszínjátszó Egyesület felhívása diákszínjátszó csoportok részére az országos, felmenő rendszerű fesztiválján való részvételre (letölthető felhívás) A fesztivál a hagyományoknak megfelelően kétlépcsős formában valósul meg. Az első lépcsőt továbbra is a regionális találkozók (RDT) képezik. Ezeknek a találkozóknak az elsődleges célja, egymás produkcióinak megtekintése; a zsűrivel és a többi csoporttal történő szakmai beszélgetés, egyeztetés. ARANY, EZÜST, BRONZ minősítések, Emléklapok és Különdíjak kerülnek kiosztásra.


A regionális rendezvények nyomán azonban két rendezvényt valósítunk meg:

valamint az idén immár XXIX. alkalommal, az Országos Diákszínjátszó Találkozót (ODT).


Az I. Országos Diákszínjátszó Találkozóra és az XXIX. Országos Diákszínházi Fesztiválra az RDT-s zsűrizések ajánlásai alapján, a létszám és az anyagi lehetőségek szerint hív az ODE csoportokat hivatalos levélben, miután az ország összes regionális találkozója lezárult.


Nevezési feltételek:

 • Várjuk minden olyan csoport nevezését, melynek tagjai 14–20 év közötti középiskolás diákok.

 • A nevezett csoport létszámának maximum 20%-a lehet 20 év feletti játszó.

 • A jelentkező csoportok a működési helyükhöz legközelebb eső regionális fesztiválon indulhatnak.

 • A nevezésnek műfaji és tematikai megkötése nincs, kivéve a musical, rockopera, operett műfajához tartozó produkciókat.

 • A bemutatott előadások játékideje nem lépheti túl a nevezésben megadott játékidőt. Az előadások játékidejének meghatározásában kérjük, a csoport vezetője vegye figyelembe a játszók és a regionális fesztiválhelyszín körülményeit, lehetőségeit.

 • Nem nevezhetők azok az előadások, amelyek az utóbbi három év találkozóinak országos döntőjében szerepeltek.

Jelentkezés és nevezési díj:

Az online jelentkezési lap kitöltésével várjuk a csoportok jelentkezését: goo.gl/1gP3HH


A regionális találkozókon való részvétel díja: 2000 forint/fő (egységesen kísérőknek is).


Az RDT-re való jelentkezés a nevezési díj befizetésével válik érvényessé. Fizetni kizárólag átutalással vagy OTP pénztári befizetéssel lehet az ODE számlaszámára, legkésőbb 2018. MÁRC. 14-ig, az alábbi számlaszámra: OTP Bank Nyrt. 11708001-20399498. A jelentkezés nyomán a lent megadott számlacímre állítjuk ki az átutalásos számlát. A megjegyzés rovatba kérjük beírni: ODE 2018.


A jelentkezés határideje: 2018. február 15.


A tagdíj befizetésének határideje: 2018. márc. 14.


(Az országos találkozókon (ODF, ODT) való részvétel díja: 4000 forint/fő/fesztivál. Ezt a fesztiválokra való meghívás nyomán elégséges rendezni.)


Egyéb tudnivalók:

 • A kiírásban szereplő feltételeket figyelmen kívül hagyó előadások automatikusan kizárásra kerülnek, azaz átcsoportosítjuk őket az Off-programok közé.

 • Az esetleges problémákat az adott fesztivál befejezése után 3 napon belül bárki írásban jelezheti az ODE választmányának.

 • Speciális esetben időben kérvényezhető másik helyszín az ODE választmányánál (e-mailben). A fellépés pontos helyét és időpontját az ODE jelöli meg.

 • A hiányos vagy későn beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni, mindez a regionális találkozókon való részvétel, az ODT-re és az ODF-re való eljutás feltétele.


További kérdésekkel, kérjük, keressenek az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: odefesztival@gmail.com Tel.: +36 70/ 43-111-63


Jó munkát, jó felkészülést kívánunk mindenkinek!


Tóth Zoltán

Országos Diákszínjátszó Egyesület elnök

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page