top of page
  • Szerző képeJátékos

„A hiba maga a lehetőség!”


E mögé a mottó és életfelfogás mögé sorakozott fel a Proscenion Drámaszínpad nyolc színésze (Bernáth Viktor, Erdei Lilla, Kati Gábor, Kósa Dániel, Pápai Dávid, Sánta Diána, Tóth Viktor, Vámosi Ákos) és Csorvási Patrícia. Közösen hozták létre Csorvási Tamás, improvizációs tréner vezetésével a beszédes nevű Malőr Kompániát.

A csapat célja, hogy nevetés és öröm kíséretében adja tovább a fenti üzenetet a nézők számára.

Ugyanis két fontos dolgot kell tudni az improvizációról:

1. Az improvizációs jelenetek úgy működnek, ahogy az életünk jelenetei. És ez fordítva is igaz! 2. Egy hiba mögött mindig keletkezik legalább egy lehetőség, ami izgalmasabbá teheti az adott helyzetet.


A tréningek során mind ráébredtünk arra, hogy ahogy az életben, a játékban is lehetetlen elkerülni azt, hogy hibázzunk. Elvégre mind tökéletlen emberek vagyunk, de mindannyiunkban ott a képesség arra, hogy a hibáinkból igazán izgalmas és különleges dolgot hozzunk létre. Egy idő után elkezdtük keresni ezeket a véletlen kialakult lehetőségeket, hogy aztán az ezekből fakadó humorral pörgethessük tovább a jeleneteket.

A Malőr Kompánia debütáló alkalmán a nézők tanúi lehetnek annak, hogy a színészek hogyan keverednek kisebb-nagyobb slamasztikába az előadás során, illetve annak is, hogy másznak ki belőle végül. December 4-én este a show jellegű improvizációé lesz a főszerep. A színpadon rövid, csattanós, rögtönzött jelenetek elevenednek meg, melyek alapjait maga a közönség adhatja meg.


Az esetleg lemaradók ne csüggedjenek, 2020-ban is Gátlástól Vakulásig szórakoztatjuk a nagyérdeműt!

Ebben a szellemben várunk minden érdeklődőt szeretettel a Proscenion Drámaszínpad és a Malőr Kompánia közös előadásain!

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page