top of page
  • Szerző képeJátékos

Kiss László: Gyémánttengelyen - könyvbemutató


A Művészetbarátok Egyesülete rendezésében február 28-án kerül sor Kiss László Gyémánttengelyen című könyvének bemutatójára az erzsébetvárosi Erőművházban.


A Hunagrovox Kiadó és a Magyar Versmondók Egyesülete kiadásában megjelenő kötet bemutatója február 27-én, szerdán 17.30-kor lesz a Wesselényi u. 17. szám alatt.


Közreműködnek: Kaiser László író, a Hungarovox Kiadó vezetője dr. Németh János PhD kultúrakutató Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész Wiegmann Alfréd, az MVE Versszínházi alelnöke dr. Dobosné Pecznyik Ibolya, a kötet olvasószerkesztője Videóklipben a Kávészünet Együttes


Ajánló: "Ha az olvasó a Kiss Lászlóról szóló és az általa készített írásműveket - interjúkat, tanulmányokat, esszéket, emlékbeszédeket - érdeklődéssel teszi magáévá, akkor nemcsak a versről, a vers ünnepeiről, a versmondásról, a magyar csodáról, az évente több mint tízezer hazai, határon- és tengerentúli magyar nyelvű versmondóról, közösségekről, hanem irodalmunk, közművelődésünk, képzőművészeti életünk alkotóiról is sokszínű, érzékletes képet kap.


Kiss László szellemi életünk egyik önkéntes, hatékony dzsinnje, kinek varázslatai nyomán érzékenyebb, értelmesebb, szebb, jobb és igazabb lesz közösségi létünk, mélyebbé válnak kapcsolataink; versmondói, lapjai nyomán feltöltődik szívünk az együttes öröm nemes értékeivel, tágulnak horizontjaink, közösségibbé, szolidárisabbá válnak elképzeléseink.


Kiss László minőségérzékeny, született társas lény, örök elégedetlen, aki csak közösségben tud élni, virulni, alkotni, még evezni is; örökifjú csapatalkotó, alkotásvezérelt mágnesember; természet-, de leginkább különösen vízbarát; humánumát a jóra törekvés jellemzi, kapcsolati tőkéje gazdag: a szellemi elittől a pici falvak fiatal előadói és a szépkorú, néha sokszoknyás versmondó asszonyokig. Mindet ismeri, számon tartja, buzdítja, s szeretettel veszi körül őket. Gyermeki örömmel képes csodálkozni, minden jó ügyet segíteni, empatikusan kezelni." (B. Gelencsér Katalin)


Beszélgetés Kiss Lászlóval a kötetről a Bonum TV-ben:

Kommentare


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page