top of page
  • Magyar Versmondók Egyesülete

Kiss László búcsúztatása


Kedves Barátaink, Kedves Gyászolók!


Kiss Lászlót a Magyar Versmondók Egyesülete és az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti. Fájó szívvel, de méltó módon szeretnénk barátunktól, kollégánktól, vezetőnktől elbúcsúzni.


Ennek helye és ideje:


Budapest, 2020. február 7. péntek 17:00 óra: búcsúszertartás a Rózsák terén 19:00 óra: emlékest a Fészek Művészklubban


Kérjük segítő közreműködésüket abban, hogy ha részt szeretnének venni a búcsúzáson, az információk megismerése után a lentebb található linkre kattintva a megjelenő űrlapon jelzik ezt és a "küldés" gomb megnyomásával elküldik. Mindkét megemlékezés nyilvános és sajtónyilvános, bárki részt vehet rajta, aki búcsúzni, emlékezni szeretne.


Kiss László egyházi szertartással egybekötött búcsúztatása Budapesten, a VII. kerületi Rózsák tere templomában, az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomban lesz. Időpont: 17:00 óra


A plébános gyászmiséje mellett a Család részéről fia, Kiss Gergely László emlékezik, Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művésze, egykori tanítvány, Huzella Péter Kossuth-díjas és Gerendás Péter Liszt-díjas előadóművészek énekelnek, és Lutter Imre versmondó előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke mond verset és búcsúzik. Kiss László előtt a Magyar Kultúra Lovagjai is tisztelegnek.


Minden emlékezőt arra kérünk, hogy a helyszűke miatt csak egy szál fehér rózsával érkezzen. A virágot az oltár előtti vázában tudják elhelyezni. Ha koszorúval vagy csokorral emlékeztek volna, megköszönjük, ha az erre szánt összeget adomány címén a Magyar Versmondók Egyesületének utalják át, amit Kiss László készülő emléktáblájának elkészítésére szeretnénk fordítani (számlaszám: 11708001-20366591).

A búcsúszertartás végén a templom alagsorában található urnatemetőben a Család, az EMMI képviselői és a Magyar Versmondók Egyesületének elnöksége helyezi Kiss László hamvait végső nyugalomra felesége, Kiss Marianna mellé.


A búcsúszertartást követően a közeli Fészek Művészklubban tartunk emlékestet a tiszteletére (Budapest, Kertész u. 36.). Időpont: 19:00 óra


Itt a szerény állófogadást jelentő tor mellett a pályatársak, művészek, barátok mondanak verset, énekelnek, vagy szólnak hozzá. Az esemény itt is mindenki számára nyitott. Aki a búcsúszertartáson is részt vesz és nehezebben mozog, annak a templom előtti térről induló ingyenes buszjárattal segítünk a 900 méterre lévő Fészek Művészklubba eljutni.KÉRJÜK, AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA TÖLTSÉK KI EZT AZ EGYSZERŰ RÉSZVÉTELI ÍVET ÉS A KÜLDÉS GOMBRA KATTINTVA KÜLDJÉK EL: https://forms.gle/jGMFnAGtFnFnL57P7


Megtörten, de nem cél nélkül, hanem az ismert úton haladva várjuk Önöket, lelki békét és erőt kívánva...

コメント


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page