top of page
  • Szerző képeJátékos

Kótsi Paktó János VII. Bihar-Bihor Minősítő Diákszínjátszó Fesztivál - felhívás


A Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár HETEDIK alkalommal hirdeti meg a határon átnyúló, Bihar-Bihor Minősítő Diákszínjátszó Fesztivált, amelyre várják minden olyan csoport nevezését, amely tagjai legalább kétharmad részben, de nem több mint két fő kivételével 14–20 év közötti középiskolások.


A Bihar-Bihor Minősítő Diákszínjátszó Találkozóra musical-en, rockoperán kívül minden más műfajjal nevezhetnek a csoportok, tematikai megkötés nincsen. Az idei esztendőtől a szakmai zsűri javaslatára előzsűrizést vezet be az intézmény, így kérjük a jelentkezőket, hogy a lent megírt elérhetőségekre 5- 10 perces felvételt szíveskedjenek küldeni az itt bemutatott előadásukból. A felvételt 2018. február 20-ig várjuk, ennek elbírálása megtörténik 2018. február 28-ig, melynek eredményéről értesítjük a jelentkezőket.


A nevezett előadások maximum műsorideje 60 perc.


A Színjátszó fesztivál fővédnöke: Vidnyánszky Attila, Kossuth – díjas rendező, a Budapesti Nemzeti Színház igazgatója


A Találkozó időpontja: 2018. MÁRCIUS 28-30. A fesztivál megnyitó pontos időpontja: 2018. március 29. csütörtök 9.30


Helyszín:

Derecskei Városi Művelődési Központ és Könyvtár, 4130 Derecske, Köztársaság u. 107.

(Hajdú- Bihar Megye, Debrecentől 25 km-re.)


Az előadásokat felkért szakmai zsűri értékeli, valamint minősítést is kérhetnek a résztvevő csoportok, ezen kívül díjazást nyer az első három csoport. A zsűri a legjobb színészi alakításokat és a legjobb rendezőt is jutalmazza. A résztvevő csoportoknak a szállása és a két nap teljes étkeztetése biztosított, az utazás és szállítás költségeit a csoport állja.


Nevezési díj: 1500 Ft/fő (csoportvezetőnek (2 fő) ingyenes), amely tartalmazza a három napi étkezés és két éjszaka szállás költségét is.


A távolabbról érkező együtteseket, valamint az erre igényt tartó csoportokat már március 28-án fogadni tudjuk szállás lehetőséggel és vacsorával, színpadbejárási lehetőséggel.


A jelentkezést követően és a nevezés elfogadása után, részletes programleírást küldünk!

A létszám korlátozása miatt, kérem minél hamarabb jelezze a csoport részvételi szándékát, de legkésőbb 2018. február 20-ig!


A JELENTKEZÉSEKET VÁRJUK: muvkozpont.derecske@gmail.com címre, vagy Postacím: Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár, 4130 Derecske, Köztársaság u. 107., TEL: +36-54-410-060; +36-20-370-4905


Kapcsolattartó és bővebb információ: Nádházi-Tálas Csilla

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page