top of page
  • Szerző képeJátékos

IMPRÓ-FESZKÓ - Közép-magyarországi Elődöntő Gödöllő - FELHÍVÁS


A Club Színház és a Magyar Szín-Játékos Szövetség 2023-ban is megrendezi a felmenő rendszerű improvizációs fesztiválját. A regionális fordulóra a clubszinhazmail@gmail.com címre küldött e-mailen keresztül lehet jelentkezni, amely tartalmazza a négy fős csoport nevét, a tagok korosztályát és neveit.
Helyszín: Frédéric Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, 2100 Gödöllő Ady Endre Sétány 1.

Időpontja: 2023. 03. 04. 10:00-16:00A rendezvényen diák- és felnőtt színjátszók 4-4 fős csapatai mérkőznek a 2023 Közép-magyarországi Improvizációs Mestere címért.

Az elmúlt évek gyakorlatához híven a négyfős – tetszés szerinti fantázianéven szereplő – csoportok 4-5 különböző improvizációs feladatot kapnak. Az egyes feladatokra való felkészüléshez általában 10 perc áll rendelkezésre. A játékidő az esetek többségében 3-3 perc.


Játékvezető: Halász Tibor, aki a helyszínen teszi közzé a játékszabályokat és a feladatokat. Az egyes feladatokat szakemberekből álló zsűri pontozással értékeli, majd ennek alapján alakul ki a végső sorrend és derül ki, hogy ki jut tovább az április 1-én, szintén Gödöllőn megrendezésre kerülő, Országos Improvizációs Bajnokságra!


Ízelítő az elmúlt évek feladataiból:

• négy előre megadott mondatot kellett történetté fűzni úgy, hogy csak ezek a mondatok hangozhatnak el, mindegyik más-más szereplő szájából,

• újsághíreket kellett „eltáncolni”,

• négy tárgyat kapott a négy szereplő, ezekkel felhasználásával kellett egy „bábos” történetet eljátszani,

• 3 perces zenei részletre és egy adott verssorra kellett mozgásszínházi improvizációt készíteni A csapatok a 10 perc felkészülési időben kitalálták a történetet, a szereplők közötti kapcsolatokat és kiosztották a szerepeket, majd a kisorsolt sorrend szerint kerültek bemutatásra a „produkciók”.


A rendezvény ingyenesen megtekinthető!


コメント


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page