top of page
  • Szerző képeJátékos

"Ugyanazon darabot eljátszani" - Felhívás


Csehov Jubileum című darabját három különböző országban működő társulattal szeretné bemutatni a Moszkva melletti Seszty Stúdiószínház. Február 15-ig lehet jelentkezni.


Az AITA/IATA Central European Committee (CEC) felhívása


Kedves Barátaink, Kollegák!

A CEC AITA szeretne bemutatni számotokra egy projektet, melynek ideiglenes címe: "Playing One Play - Ugyanazon darabot eljátszani"


Miről is van szó? Három különböző országban működő társulattal történt előzetes egyeztetés alapján, a produkcióhoz kiválasztottunk egy olyan rövid színdarabot, mely már le van fordítva annak az országnak a nyelvére, ahonnan egy csapat csatlakozhatna a projekthez.


Ajánlatunk: A Zsukovszkij városában működő (Moszkva környéke) Seszty Stúdiószínház (rendezője: Jelena Zsikarjeva) azt javasolja, hogy ez a produkció alapuljon Csehov Jubileum (1891) című egyfelvonásosán. A színházi csoportok eldöntik, hogy mikorra készüljön el a produkció, és a későbbiekben aztán elkészítik a későbbi előadások tervét. Ez a projekt integráns részét képezi majd az egyik oroszországi nemzetközi fesztiválnak. Jelena Zsikarjevának és színházának van egy amatőrszínházi fesztiválja, melynek neve "Theatrical Zavalinka" (kezdetleges fordításomban: Színházi Tumultus - R. J.). Ez a fesztivál évente kerül megrendezésre november 1-4 között. Jelena Zsikarjeva kész fogadni két színházi csoportot e fesztivál keretében. Nos, így nincs szükség arra, hogy mi találjunk ki egy új fesztivált, a projekt meg tud valósulni egy már létező fesztivál keretében.


Részvételi feltételek:

A társulatoknak fedezniük kell a székhelyük és Moszkva közti oda-vissza utat, Moszkvában a fesztivál szervezői fogadják a csoportokat, és a helyszínre kísérik őket. A fesztivál szervezőbizottsága biztosítja a szállást és étkezést minden csoport számára 8-10 fő részére.


Vízum ügyek: Az Orosz AITA/IATA Központ a vízum kiváltásához hivatalos meghívólevelet ad ki minden csoport részére.


A harmadik előadás bemutatása után tervezünk egy "KÖZÖS" (COJOINT) előadást, melyben minden színész a maga saját anyanyelvén játszik majd a darabban/előadásban, együtt a többiekkel. Volt már ilyen tapasztalatunk, és nagyon érdekes lett.


Ahhoz, hogy 2018-ban megvalósulhasson ez a projekt, szükséges, hogy február 15-ig jelezzétek részvételi szándékotokat és azt, hogy elkezdtek dolgozni a darabon. A szerző - természetesen - a jól ismert, orosz drámaíró, így tehát azt javasoljuk, hogy 2018 novemberében záruljon (illetve kezdődjön el) ez a projekt.


Remélem, hogy felkeltettem az érdeklődéseteket ez iránt a projekt iránt! Várjuk a jelentkezéseket! Lejjebb találtok egy rövid jelentkezési lapot.


A darabok bemutatkozási sorrendje változhat másik ország fesztivál-dátumainak függvényében.


CEC AITA Elnök: Alla Zorina CEC művészeti koorinátor: Regős János

"Playing One Play" APPLICATION FORM

Title of the theatre company: Director: Country, city/town: Your proposal on hosting 2 theatre companies for a festival in your country: Title of the festival: Country, city/town: Dates of the festival: Amount of participants in the group including director: Contact person: Contact phone number: E-mail:

Please send your application to

Comentários


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page