top of page
  • Szerző képeJátékos

IMPRO 2018 - felhívás


A Magyar Szín-Játékos Szövetség 2018. február-március hónapokra ismét meghirdeti a

FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK (IMPROFESZKO) Lengyel Pál emlékére

improvizációs fesztivált.


A regionális fordulókat – ahogy ez eddig is történt - a helyi csoport, művelődési intézmény/ hirdeti meg és bonyolítja le szövetségünkkel együttműködésben.


Az elmúlt évekhez hasonlóan most is a farsang idejére hirdetjük meg e nemes versengést. Jelentkezni négyfős (tetszés szerinti fantázianéven szereplő) csoportokkal lehet a regionális fordulókat szervező intézményeknél, szervezőknél (a már meglévő helyszíneket lásd a cikk alján!). A csapatok egy-egy fordulóban 4-5 különböző improvizációs feladatot kapnak a Maestro-tól. Az egyes feladatokra való felkészülésre általában 5-10 perc áll rendelkezésre. A játékidő az esetek többségében 3-3 perc. A produkciókat 3 tagú zsűri pontozza.


A játékvezető (MAESTRO) a helyszínen teszi közzé a játékszabályokat és a feladatokat.


Az egyes feladatokat a zsűri pontozással értékeli, majd ennek alapján alakul ki a végső sorrend.


Díjazás: 1. díj: Arlecchino díj 2. díj: Pulcinella díj 3. díj: Brighella díj 4. Különdíjak a zsűri döntése szerint


Amit teljesíteni kell: 4-5 különböző improvizációs feladat

Felkészülési idő: 5-10 perc Játékidő: 3 perc


Jelentkezési feltételek:


- 4 fős csapatok (tetszőleges fantázianévvel) jelentkezhetnek – nem csak színjátszóknak lehet nevezi és nem csak MSz-JSz tagoknak!

- A kitöltött jelentkezési lap; a regionális fordulókra a meghirdető által megadott e mail-, illetve postacímre kell majd jelentkezni (a regionális fordulókat lásd a cikk alján! - itt található a helyszínenként eltérő jelentkezési határidő is). - A csapatok – a számukra legkedvezőbb megközelítési lehetőség szerint - bármelyik regionális fordulón indulhatnak.


Az országos döntő Gödöllőn lesz, 2018. március 24-én, szombaton de. 10 órakor lesz a Művészetek Házában a Clubszínház szervezésében Kontakt: Clubszínház, Gödöllő, Halász Tibor, e mail: clubszinhazmail@gmail.com, 0630 3840199 Általános információ, érdeklődés: Formanek Csaba - formanek.csaba@gmail.com, Regős János – jjregos@gmail.com


Az Impro Fesztivál alatt a Magyar Szín-Játékos Szövetség lehetőséget kínál arra, hogy tagjai számát bővítse és kéri a jelenlegi tagokat, az éves tagdíj befizetésére, ami társulatonként 6.000 Ft. A tagdíj biztosítja a csoportok számára a részvételi lehetőséget a szövetség programjain, fesztiváljain (általában térítésmentesen), a szakmai munkához való segítséget (szövegkönyvek elérhetőségét, szakemberek elérhetőségtét, képzések elérhetőségét, szakmai médiákkal való kapcsolatot, nemzetközi fesztiválokra való kijutás segítését, a társulatok marketingjének növelését).


A felhívás és a JELENTKEZÉSI LAP letölhető ITT.


IMPRO 2018: regionális szervezők, már meglévő helyszínek, időpontok, címek:


Békéscsaba: febr. 3. szombat 11 óra Helye: Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ Maestro: Formanek Csaba Kontakt: Steinwender József, e mail: steinwender.jozsef@gmail.com Jelentkezési határidő: jan. 27.


Nyíregyháza: febr. 4. vasárnap 14 óra

Honvéd u. 41. Kontakt: Demarcsek Zsuzsa e mail: demarcsekzs@gmail.com Gödöllő: febr. 10. szombat 10 óra Művészetek Háza Maestro: Halász Tibor Kontakt: Clubszínház, Gödöllő, Halász Tibor, e mail: clubszinhazmail@gmail.com, 0630 3840199


Vasvár: febr. 17. szombat 10 óra Nagy Gáspár Kult. Központ Kontakt: Gergye Rezső, e amil: regergye@ngkk.hu Jelentkezési határidő: febr. 10. Pécs: febr. 17. szombat 10 óra Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium Maestro: Ákli Krisztián Kontakt: Ákli Krisztián, tel.: 703699827, aklik@freemail.hu


Debrecen: febr. 17. szombat 14 óra Debreceni Egyetem, DESZ-terem Lakó Zsigmond, e-mail: deszinhaz@gmail.com

Kommentare


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page