top of page
  • Ákli Krisztián

Mélytengeri hegesztők - Improfeszkó Pécsett


Ez a harmadik alkalom, hogy a közelmúltban Pécsett regionális fordulót tartottunk; ebben az évben két iskolában volt előselejtező, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban illetve a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumban. Mindkét intézményben 5 csapat jelentkezett, végül a Kodályból egy, míg a Művészetiből három csapat képviselhette iskoláját a február 16-i régiós fordulón.


A hat csapat részvételével lezajlott játék során a résztvevőknek négy feladatot kellett megoldaniuk;


1. „10 év múlva” címmel jelenetalkotás; egyben bemutatkozó feladat is


2. A résztvevő játszók s nézők kiosztott kis cetlikre egy-egy foglalkozást írtak, majd a csoportok húztak a felírtak közül. Ezután a húzott foglalkozásnak megfelelően kellett „A … egy napja” című jelenetet megalkotniuk. Így született játék a karosszéria-lakatos, a mélytengeri hegesztő, a buszsofőr, a portás, a személyi edző s a jogász egy-egy napjáról.


3. Szokássá, hagyománnyá válik nálunk, hogy a harmadik feladat újságcikk alapján készíteni jelenetet; ebben az évben is az egyik legismertebb bulvárlap hasábjaiból indítottak a játszók. A Matthew Mode néven tevékenykedő ál-orvos történetét bemutató jelenetek bővelkedtek a humoros megoldásokban, de mélyebb, a figura igazságát kereső vállalásokat is láthattunk.

4. Az utolsó feladatban a csoportok egy-egy játszót adtak páros jelenetekhez, mely a „Vakrandi” címet kapta. A párosok a kapott pontszámot saját csapataiknak könyvelhették el.


A végső sorrendet Herczeg Adrienn (színművész) s Hosszú Norbert (az Improvokál Társulat vezetője) döntötték el, külön érdemes kiemelni, hogy a harmadik helyen hármas holtverseny született – ennek az országosra jutottak szempontjából is jelentősége lett. Mivel a végső győztes Váratlan Fordulat nem tudja vállalni a március 30-i döntőn való részvételt, ezért a zsűri döntése alapján a harmadik helyezettek közül a MAKILINCS jutott tovább a második helyezett „s” elnevezésű csapattal együtt.


Minden résztvevőnek gratulálunk s köszönjük a Művészeti Gimnáziumnak, hogy helyszínt biztosított a rendezvénynek!


Végeredmény:

I. Váratlan fordulat II. s III. Makilincs III. Most hogy elmentek a férfiak III. MEKKK IV. Ööööh


Zsűri: Herczeg Adrienn és Hosszú Norbert

Maestro:

Ákli Krisztián

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page