top of page
  • Ákli Krisztián

"Farsangi Rögtönzések" - dél-dunántúli forduló


A tavalyi nyolc csapatos regionális után nagy várakozással csaptunk a 2018-as, pécsi forduló megszervezésébe. Az eseménynek a Pécsi Művészeti Gimnázium nagyterme adott otthont, ahol ebben az évben is pécsi, barcsi, kaposvári diák- és alternatív színjátszók csaphattak össze.


Külön fontosnak vélem megjegyezni, hogy a pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban előselejtezőt tartottak, ahol 6 (!) csapat jelentkezett s végül kettő vívta ki a régiósra való továbbjutást.

A febr. 17-i találkozón az alábbi feladatokat kellett teljesítenie a résztvevőknek:

1. „Itt tartanék, csak hát a körülményeim” címmel jelenet alkotása 2. Bármilyen magyar irodalmi alapanyag, hős, szerző felhasználásával jelenet alkotása 3. Adott újságcikk („Gyanús krumplit találtak a platón”) felhasználása 4. „Állásinterjú” címmel a csoportok keverve, egy-egy játszót adva alkottak jelenetet

Összességében elmondható, hogy a játékban a humor dominált, de nem egy alkalommal a mélyebb, drámaibb jeleneteknek is örvendhettek a nézők.


A győztes végül egyértelmű pontozással, újoncként vívta ki az országos döntőn való részvétel jogát, a további helyezésekről azonban tényleg csak 1-1 pont döntött.

Valamennyi résztvevőnek, nézőnek köszönjük, hogy eljöttek, jövőre újra találkozunk, találkozzunk!

Végeredmény:

1. Hyperaktíwia (Pécs, Leöwey Klára Gimnázium) 73p 2. Meggyalázók (Oberon Társulat) 69p 3. Napocska Csoport (Pécsi Playback Színház) 68p 4. 4 Dream's (Kaposvár) 67p 5. Fókák (Kodály Zotlán Gimnázium, Pécs) 66p 6. Szalonképes (Pécsi Művészeti Gimnázium) 65p 7. Delokalizált Cukizoknik (Kodály Zotlán Gimnázium, Pécs) 65p 7. Vasárnapi Ebéd (Improvokál Társulat) 62p 8. Szinglik (Berze Nagy János AMI) 57p


Az országos döntőben való megmérettetést a Hyperaktíwia és a Napocska Csoport tudja vállalni.


Zsűri: Frank Ildikó Eszter és Vilmos Noémi Maestro: Ákli Krisztián


További képek (készítette: Hosszú Norbert)
Comentarios


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page