top of page
  • Ákli Krisztián

Negyedszer Impró Pécsett


A 2020-as volt zsinórban a negyedik év, amikor régiós Imprófeszkót rendezhettünk városunkban. Mint minden évben, most is 8 csapatra „hirdettük” a régiós megmérettetést, amin felnőttek és diákok mérték össze tudásukat. Sokadik éve nagy örömünkre szolgál, hogy a pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban és a Művészeti Gimnáziumban is iskolai forduló dönt arról, hogy ki képviselheti intézményét a régiós versenyen! Ákli Krisztián szervező beszámolója.

Maestro-nk Hosszú Norbert, a pécsi Improvokál Társulat vezetője volt, a zsűrink Papp Melinda (bábművész) és Formanek Csaba (író, rendező).

Nyolc csapat, négy forduló, több maximum pontos jelenet és néhány időtúllépés, ha röviden akarom jellemezni a találkozó technikai oldalát – számos kacagtató, társadalmi szintű vagy váratlanul bravúros színpadi megoldás, ha az érzelmit. Jó volt látni, hogy nincs görcsös nyerni akarás, egymást lefitymáló magatartás, van viszont nyitottság, bátorság és kooperatív hajlandóság.

A résztvevőknek s a kb. 30 főnyi „rajongónak” az alábbi feladatokat kellett legyűrniük;

  1. „10 év múlva” – jelenetalkotás a megadott cím alapján

  2. Egy adott szakma képviselőjének egy napja; jelenetalkotás sorsolt karakterek alapján

  3. Jelenetalkotás újságcikk alapján

  4. „Vallomás” címmel jelenetalkotás párokba sorsolt csapatokkal, 1-1 játszó részvételével

A végső sorrendet – szokás szerint – néhány pont különbség határozta meg, de ahogy a zárásban is megfogalmaztam, akkor sem szégyenkezhetnénk, ha ezt a régiót a 7. és a 8. helyezett képviselné a gödöllői országoson.

Kedvenc momentumaim néhány mondatban (belső poén veszély): • ( A bokornak) „ Most mondd el úgy, hogy tegnap meghalt a fiad!” • „ Én szakadt farmerben akarok járni!” • „Mimimimi-miiii – Ön és én!” • „Ki akarsz rabolni egy bankot nekem!” • „…de mikor volt ez divat, 2020-ban?”

A végső sorrend pedig: 1. Boszi és a 3 szuka 2. B.L. 3. I’m PRO 4. Last Vegas 5. Avantgárda 6. Lötaka 7. Mineknevezzelek 8. Agapototeatro

Jövőre, a farsangi időszakban ugyanitt találkozunk!!!


(Fotók: Hosszú Norbert)


VIDEÓINTERJÚK:

Comentarios


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page