top of page
  • Szerző képeRegős János

IMPRÓ-FESZKÓ 2023. - FELHÍVÁS


Nagy örömömre többen is telefonáltak, írtak nekem, kérdezve, hogy megrendezzük-e idén is a nagy hagyományú IMPRÓ-FESZKÓ-t, a farsangi rögtönzések országos seregszemléjét Lengyel Pál rendező emlékére. Jól esett az érdeklődés! Nos igen, szeretnénk, de egyelőre még nem tudjuk, hogy kapunk-e központi támogatást – többek között – erre a rendezvényünkre is.


Ezért a regionális válogatókat most saját erőből, önállóan kéne megtartanotok, viszont a döntőt március végén mindenképpen megrendeznénk, akár Gödöllőn – ahogy eddig – vagy Budapesten a Kettőspont Színházban a Ráday utca 39-ben.


Tehát februárban, március első felében kéne megszerveznetek a helyi fordulókat az ismert szabályok szerint (azért emlékeztetőül alább részletezem is), és mindenhonnan az első és második helyezett jutna a döntőbe, ahol remélhetően a díjakhoz pénzjutalmak is lesznek, bár tudom, senki sem ezért száll be.


Szereplők:

Maestro, azaz a játékvezető;

ő kéri fel a 3 tagú zsűrit, mely pontozással értékel;

Titkár – aki feljegyzi és összesíti zsűri pontjait.


A verseny szabályai, menete:

A 4 fős csapatok egy-egy fordulóban 4-5 különböző improvizációs feladatot kapnak a Maestrótól. Az egyes feladatokra való felkészülésre általában 5-10 perc áll rendelkezésre. A játékidő az esetek többségében 3-3 perc.

A játékvezető (MAESTRO) a helyszínen ismerteti a játékszabályokat és a feladatokat.


Díjak:

1. díj: Arlecchino díj

2. díj: Pulcinella díj

3. díj: Brighella díj


Ezekhez az okleveleket online kiküldjük, ha kéritek.


Jelentkezési feltételek:

- 4 fős csapatok (tetszőleges fantázianévvel) jelentkezhetnek – nem csak színjátszóknak lehet nevezi és nem csak MSz-JSz tagoknak!

- A kitöltött jelentkezési lap, melynek elküldési határidejét a regionális fordulókat meghirdető szervezet határozza meg [mintát mellékelek]

- a regionális fordulókra a meghirdető által megadott email-, illetve postacímre kell majd jelentkezni, ezt mi is közzétesszük a honlapunkon, ha elkülditek nekünk. A csapatok – a számukra legkedvezőbb megközelítési lehetőség szerint – bármelyik regionális fordulón indulhatnak.


Az Impro Fesztivál alatt a Magyar Szín-Játékos Szövetség lehetőséget kínál arra, hogy tagjai számát bővítse és egyben kéri a jelenlegi tagokat, az éves tagdíj befizetésére, ami hazai társulatonként 6.000 Ft, magánszemélyeknek 2000 Ft.Sikeres imprózást, és előtte Boldog Új Esztendőt kívánunk mindenkinek!Budapest, 2023. január 11.


Az elnökség nevében:

Regős János, elnökComentarios


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page