top of page
  • Szerző képeJátékos

II. Józsa Mihály Békés megyei Vers- és Prózamondó Fesztivál - Felhívás!


A Féling Színház Kulturális Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ második alkalommal is meghirdeti a Józsa Mihály Vers- és Prózamondó Fesztivált nem hivatásos előadók számára, 2017. december 9-én, Békéscsabán. A rendezvényre október végéig lehet jelentkezni.


Jelentkezés feltételei:

nevezési határidő: 2017. október 28.


A Fesztiválra jelentkezés feltételei:

1. – A fesztiválra kizárólag nem hivatásos (amatőr) vers és/vagy prózamondók jelentkezését várjuk. 2. – A jelentkező a betöltötte a 14. életévét. 3. – A jelentkezőket két korcsoportba soroljuk: A = 14-18 év közöttiek; B = 18 év felettiek. (A díjazás a zsűri mindenkor aktuális döntése alapján történhet korcsoportonként, de ettől eltérően is!)


A választott versre és/vagy prózára vonatkozó követelmények:

1. – Minden jelentkező max. 6, min. 3 verssel és/vagy pózával jelentkezhet. (Ezeket digitális formában – doc. vagy txt. vagy rtf – kérjük, küldje meg a jelentkezéssel egy időben. Közülük ez évben kötelező: egy mű ARANY JÁNOS szövege (vers/próza) kell legyen!) A megadott művek közül a helyszínen az előadó választ és/vagy a zsűri nevez meg egyet (esetleg kettőt) előadásra. 2. – A fesztiválra nevezett vers, vagy prózai mű előadási ideje: min. 2, max. 10 perc.


Jelentkezés rendje:

1. – A Fesztiválra való nevezéshez megfelelően kitöltött jelentkezési lap - INNEN LETÖLTHETŐ 2. – Kérjük, hogy a jelentkezési lapot és az egyéb, nevezéshez kért anyagokat on-line (e-mail mellékleteként!) juttassa el hozzánk a steinwender.jozsef@gmail.com és a csikos.nora@gmail.com címre.


Beválogatás és fesztivál:

1. – A nevezőket (a megküldött hanganyag alapján) előzsűri válogatja, tagjait a szervezők jelölik ki. 2. – Az előválogatás 2017. október 28.-ával kezdődik. 3. – A fesztiválra jelentkezők közül 20 fő versmondót, és/vagy 20 fő prózamondót hív meg a (elő)zsűri. 4. – Az előzsűri döntései véglegesek, reklamációnak helye nincs. Döntéséről a szervező a kiválasztott jelentkezőket elektronikus formában (e-mail) értesíti. 5. – A fesztivál tervezett időpontja: 2017. december 09. 6. – Helye: Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba. 7. – A fesztiválon 1., 2., 3. díj (esetleg különdíj) kiadására kerül sor.


A kiírásban leírtak elfogadása:

A jelentkezési lap Fesztiválra történő aláírt benyújtásával a jelentkező elfogadja az e dokumentumban (II. Józsa Mihály Vers- és Prózamondó Fesztivál – 2017.) leírt szabályokat, illetve kijelenti, hogy engedélye van minden, esetlegesen szerzői joggal védett anyagnak az alkotásban történő felhasználására.


Egyéb tudnivalók: Az esetleg felmerülő szállással, utazással kapcsolatos költségek a jelentkezőt terhelik.


További kérdéseire írásban válaszolunk! Féling Színház Kulturális Egyesület Csabagyöngye Kulturális Központ

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page