top of page
  • Játékos

"Lendületet ad, motivál, izgat" - FAQ 2016


Számos projektben sok-sok alkotó fordult meg a budapesti FAQ társulatnál a tavalyi évben - új bemutatókon, fesztiválfellépéseken és műhelymunkákban. A csapat egyik oszlopos tagja, Orbán Bori foglalta össze 2016-os élményeiket. 2016 durván szólt. Volt benne jó, rossz, de ez általános igazság minden évre. Viszont ha 2016-ra gondolok, érzem, hogy tele van olyan alapokkal, amikről mind dobbantani lehet, lendületet ad, motivál, izgat. Társulatilag, szakmailag és személyesen is. Ami emlékezetes, és az összes előadásunkra igaz ebből az évből, hogy nagyon sok emberrel sikerült együtt dolgoznunk. A projektjeinkben általában több a nem FAQ-s, és ez halkan, suttogva, célunk is. Minél többféle emberrel együtt dolgozni, és különböző szinteken és területeken tanulni tőlük.

A mi 2016-os évünk produkciós szempontból a következőképpen alakult. Előre megjegyezném, hogy a felsoroltakat mind hatalmas sikernek fogom fel, mert még mindig nehéz létrehozni bármit is, eleve, és ha a dolog elkészül, és még csak nem is rossz, az mindig nagy öröm. Még mindig a ManNa az, ami nagyban támogatja és segíti működésünket, köszönettel tartozunk nekik mindazért, ami létrejött, és majd létrejöhet. Februárban bemutattuk a Hahagájt (rendezte: Árvai Péter) a MU Színházban, tavasszal a Mediawave-en elkészült a Káosz és Rend című előadás (r: Georgita Máté Dezső), nyáron a Bánkitó Fesztiválon bemutattuk az Izland-Magyarország című produkciót (r: Barcsai Bálint), októberben szintén a MU-ban volt a Mesefolyamok óceánja című előadás bemutatója (r: Varga Krisztina). Októberben megvolt az utolsó Mulandó előadás (r: Tárnoki Márk), decemberben pedig a Kortárs Drámafesztivál Fesztiválklubon Keresztesi József Holtszezon című drámájából készült egy felolvasó a Béta Társulattal (r: Trömböczky Napsugár). Nyáron volt egy Csehov: Ivanov tréningünk, amit Tárnoki Márk tartott, ősszel pedig egy színházi nevelés módszerbe való betekintős tréning, amit Nyári Arnold és Lipták Ildikó a Kerekasztaltól tartottak. Decemberben volt egy koncertünk az előadásainkban szereplő számokból, amit már nagyon régóta terveztünk, végre sikerült.

Ami még fontos ebből az évből társulati működés szempontjából, hogy nyáron csatlakozott hozzánk Georgita Máté Dezső, mint társulati tag, Árvai Péter pedig már nem a társulat tagja. E kettő történés között nincs sem ok, sem okozati kapcsolat, egymástól függetlenül alakultak így a dolgok. Változunk. Nagyon várjuk a 2017-et, ami el is kezdődött, próbálunk és tervezünk nagy erőkkel.


Orbán Bori

FAQ

Коментарі


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page