top of page
  • Szerző képeJátékos

Szín-Játékos Körkép 2014. - DESZ


Évértékelő sorozatunkban most az egyetemi színházakat kérdezzük a 2014-es év élményeiről. Villáminterjúk sikerről, nehézségekről és újévi tervekről.


DESZ (Debreceni Egyetemi Színház)


- Milyennek éltétek meg a 2014-es évet?


DESZ: Örülünk, mert a kéthavonta megjelenő plakátjainkon rengeteg program szerepel: színházi előadások mellett felolvasások, műhelymunkák, nyílt tréningek, improvizációs alkalmak, decemberben egy fuvola estet is meg lehetett hallgatni a DESZ termében. Különleges eseményekben nincs hiány, részt veszünk az Okuláré Projektben, a Debrecenbe érkezett Pál Hunor többször is fellépett nálunk az osztálytermi színházával, a Klamm háborújával. A változatos programok miatt szerencsére olyanok is eljöttek hozzánk az idén, akik eddig nem – messzebb lakó középiskolások és az épületben dolgozó oktatók egyaránt. Nagy öröm, hogy a Debreceni Egyetemi Színházi Találkozó II-t is meg tudtuk tartani a MODEM-ben, reméljük, hogy jövőre is lesz helyünk és némi pénzünk arra, hogy az idén elért színvonalat tartani tudjuk.


- Mi sikerült a legjobban?


DESZ: Nehéz megmondani. Annyiféle programunk van, hogy egyikünk sem tud mindegyiken megjelenni, így nehéz felmérni a sikerességet vagy a sikerültséget. Belépőt nem szedünk, vagyis anyagi sikerességről szó sincs. Egy-két eseményt azonban mindenképp ki lehet emelni: a DESZTII-t, a Balassagyarmati Diákszínjátszó Találkozón való sikeres szereplést a Weöres-esttel, az adventi fuvola estet és a Víg Karma Nyilas Misi Eksztázisát.


- Mi okozta a legnagyobb nehézséget vagy csalódást?


DESZ: Nehézséget a DESZ termének felújítása, az újabb eszközök beszerzése okozza. Csalódni - ha lehet így mondani - talán önmagunkban csalódtunk. A DESZTII-n próbáltunk összehozni egy blogot, vagy bloghoz hasonlító felületet a honlapunkon, ahol a fesztiválról, és az azt követően a DESZ-ben sorra került programokról, előadásokról írunk. Sajnos nem született elég poszt, nem találunk megfelelő rendszert ahhoz, hogy érdekes és minőségi szövegek szülessenek folyamatosan. Ezen még dolgoznunk kell.


- Mit vártok az Újévtől?


DESZ: Óriási terv, hogy az egyetem parkjában lévő amfiteátrumot felújítjuk, így szabadtéri játszóhelyünk is lesz: már van is egy műsortervünk Debreceni Egyetemi Nyári Színházi néven. Emellett azt várjuk, hogy 2015-ben több egyetemista jön majd el a programjainkra. 2014-ben érezhetően nőtt a nézőszám, de furcsa módon nem az egyetemisták, hanem a még nem, illetve a már nem egyetemre járók tiszteltek meg a figyelmükkel. Reméljük, hogy elérünk néhány olyan kommunikációs csatornát, ami több egyetemistát is kíváncsivá tesz.

Comments


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page