top of page
  • írta: Pap Gábor

Beszéd a Madártávlat és békaperspektíva 10 éves születésnapja alkalmából

2006-ban indult a Tilos Rádión a Madártávlat és Békaperspektíva című színházi magazinműsor - az egyik alapító, Pap Gábor jubileumi köszöntőjét közöljük.

Mostanra is megmaradó madártávlatos kollégáim állhatatosságát szeretném ünnepelni a műsor egyik hajdani alapítójaként: Melánia és Orsi! Egyszerűen klassz fejek vagytok, hogy nem adtátok fel, hogy vállaltátok a nemszűnő kéthetenkénti keserves kasztingot: hol akad olyan színházi ember, akinek az előadása a spéci tilosos hallgatók számára is érdekes lehet, és rá is ér, és még el is jön. Talán nem túlzás, hogy én mindezt alkotó munkának tekintem, és a legnagyobbhoz hasonlítom: Bachot hozom föl, akinek ugyanilyen tempóban kellett rendszeresen egy-egy kantátát megkomponálnia, miközben folyamatosan tanított és kántorizált a Tamás-templomban. Az is közös Bennetek vele, hogy ahogy ő mindezt szolgálatnak fogta fel, úgy nyilván ti is így végzitek a saját munkátokat. Önzetlenséget igénylő, állhatatosságot igénylő sziszifuszi munka ez, amit én gyenge másfél év után feladtam, de ti hál istennek nem. Kívánom, hogy az idő, vagy a Jóisten valahogy meghálálja ezt a tízévnyi közszolgálatiságot, főként azok helyett, akiknek ez dolguk volna, de nem csinálják! Köszönöm nektek is drága DJ-barátaim Vatart és Voison, hogy igényes és adekvát zenét kevertetek és kevertek e funkcionálisan finnyás szerkesztést igénylő műsorok alá. Igazi gourmantok vagytok. Nélkületek sem lenne ez a műsor olyan, amilyen. Kívánok Mindnyájatoknak és magunknak is a mainál jóval nyitottabb és szellemdúsabb színházi és társadalmi közeget, ahol nem azt nyafogja kénytelen-kelletlen az alkotó értelmiségi, mint Csokonai kétszázhúsz éve: „az is bolond, aki poétává lesz Magyarországon”, hanem inkább azt mondhatja József Attilával, hogy „rendezni végre közös dolgainkat ez a mi munkánk, és nem is kevés”. Úgy köszöntöm a műsort, ahogy a családtagjaimat szoktam: SOK SZÜLETÉS NAPOKAT MADÁRTÁVLAT ÉS BÉKAPERSPEKTÍVA MEGÉLHESS, NAPJAIDAT ÉS PERSZE SZÓTAGJAIDAT SZÁMLÁLNI NE LÉGYEN TERHES AZ ÉG HARMATJA SZÍVEDET ÚJÍTSA ÁLDÁSOK ÁRJA HÁZAD ELBORÍTSA! Pap Gábor Papesz Elhangzott 2016. november 26-án, a műsor születésnapi rendezvényén.

Fotók: Pereszlényi Erika Jubileumi élő adás: november 29. kedd, 18h-tól Műsor kéthetente kedden, 18:00-tól 19:30-ig a Tilos Rádión. Műsorvezetők: Kelemen Orsi, Miklós Melánia Technika, Dj: Kert Zoltán (voison) Korábbi műsorvezető-társak: Pap Gábor, Kudella Magdi, Sebők Bori és Varga Tamás (vatart)Műsor


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page