top of page
  • Szerző képeJátékos

Pályázati felhívás a Y.EAST nemzetközi színházi fesztiválra


A Y.EAST nemzetközi színházi fesztivál magyar nyelvű előadásokat keres, 2017-es programjába. A fesztivált 2017. június végén tartják, a Zsámbéki Színházi Bázison. 1. A pályázat nyílt, a magyarországi és határon túli, magyar nyelven játszó társulatok, színházak számára egyaránt. 2. A pályázat beérkezésének határideje: 2016. november 25, péntek, 23:59. 3. A pályázatokkal szemben állított követelmények:

  • Olyan kamaratermi előadások, melyek progresszív, magas művészi színvonalon kivitelezett, klasszikus, kortárs, vagy szerzői színházi előadások, bábelőadások, gyermekszínházi előadások, ifjúsági előadások. vagy

  • Olyan kortárs cirkuszi előadások, melyek dramaturgiai felépítése, történetvezetése fontos szempont volt az alkotófolyamat során.

4. A pályázat feltételei: (A határidőn túl beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elbírálni.) A pályázati adatlap kitöltése, és beküldése határidőn belül. Egy pályázó maximum 2 előadással pályázhat. 5. A pályázat elbírálását a fesztivál mögött álló szervezetek végzik: RAGNAR, Cseh Centrum, Zsámbéki Színházi Bázis, elsősorban a következő szempontok figyelembe vételével:

  • Az előadás szakmai minősége.

  • Az előadás megvalósíthatósága a fesztivál helyszínén.

  • A fesztivál dramaturgiai elképzeléseibe való illeszkedés.

6. A pályázat benyújtása:

Pályázni kizárólag a pályázati adatlap hiánytalan kitöltésével és beküldésével lehet, a pályázati határidő lejárta előtt, a pályázat megjelenésétől számítva folyamatosan. Az adatlapnak tartalmaznia kell:

  • egy linket, melyen megtekinthető a teljes előadás felvétel (pl.: youtube, vimeo zárt csatorna, lehetőleg nagyfelbontásban) (A felvételeket bizalmasan kezeljük, harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adjuk ki.)

  • költségvetést (művészek, technikai személyzet honoráriuma, utazás költségei díszlet szállítás költségei, egyéb)

  • pályázati adatlapot pdf formátumban kérjük benyújtani a palyazat@yeast.hu email címre csatolmányként.

Kérjük a pályázat beküldésekor az e-mail tárgyához a „PÁLYÁZAT 2017” szöveget illesszék. A pályázati adatlap letölthető a http://yeast.hu/hu/article/53/Palyazati-felhivas.html címen. Amennyiben kérdése merülne fel a pályázattal vagy a kitöltéssel kapcsolatban, kérjük „KÉRDÉS PÁLYÁZAT 2017” tárgymegjelöléssel levelük a palyazat@yeast.hu -ra címezzék.

Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page