top of page
  • Szerző képeJátékos

Orosz vendégtársulat a MÜSZI-ben

Szeptember 27-én bohóc workshopot, 29-én pedig előadást tart a MÜSZI-ben (Művelődési Szint) a szentpétervári Kotorogo Színház. Az európai körúton lévő társulat egyszerre ellenszínház, mégis a legemberibb színház - vallják magukról.

WORKHOP


Szeptember 27. (vasárnap), 14-17 óra, Müszi


A színészet eredeti célja a játék okozta öröm. Ha valami tetszik, önkéntelenül elmosolyodunk. Ezért a workshop során azt vizsgáljuk, hogy mi mosolyogtatja meg az embereket - sok improvizációval. A bohóc végtelen képességekkel rendelkezik, különleges és egyedi. Célja túlmutat az előadáson, játéka csupán mellékterméke a folyamatnak, melynek során megismeri a világot.

Ön-rendezési alapok, akció, ritmus, rendezés, pantomim és bohóc improvizáció, a komédia formulája - ezek a témák, amellyekkel foglalkozni fogunk a workshop során. Amatőröknek és szakmabelieknek egyaránt ajánljuk! A workshop munkanyelve az angol és orosz, igény esetén magyar tolmácsolás megoldható. Részvételi díj: 6.000 Ft Info: www.muszi.org, musziprogram@gmail.com

FB-esemény: https://www.facebook.com/events/1685263865037018/ A cirkusz továbbállt


Szeptember 29. (kedd), 19 óra, Müszi



Valószínűtlenül igaz történet két kedves bohócról, akik hirtelen magukra maradnak a közönséggel, mert cirkuszuk továbbállt, őket pedig egész egyszerűen ottfelejtették. Ki kell tehát menteniük magukat, és kettesben, igen szegényes kelléktárral előadni az összes cirkuszi mutatványt.Nincs visszaút, hiszen a közönség sorai megteltek. A Kotorogo tagjai igyekeznek minden bohóctudásukat bevetve menteni a helyzetet, és megkísérlik felkészületlenül is érdekessé varázsolni az estét.


A Cirkusz továbbállt - turné - Merész és kedélyes európai körút, vigalomban töltött vándorlás. Minden határt megfeszegetnek - a sajátjaikat, a mieinket, a földrajziakat és a politikaiakat is. Biztosítják hogy az öröm és vidámság, a nyelv és a hovatartozás ne legyen korlátok közé szorítva.Az előadás témája - A Cirkusz - függetlenül kontinenstől, országtól és kortól, mindenki számára egyaránt befogadható. A poénokat és paródiákat mindenki fel fogja ismerni, aki valaha járt már cirkuszban.


FB- esemény: https://www.facebook.com/events/538739849625528/ Jegyek kaphatók az előadás előtt a helyszínen. Jegyár: 1500 Ft Kedvezményes jegy: 1000 Ft - gyerekeknek, diákoknak, és bárkinek, aki előzetesen regisztrál a musziprogram@gmail.com címen (az email tárgyába írja bele: Kotorogo) Kotorogo Theatre Company - Művészek és kalandorok kompániája, egyszerre ellenszínház, mégis a legemberibb színház (nehezen találsz még egyet, ami ennyire őszinte és ilyen KÖZEL ÁLL a közönséghez). E színpadi szélhámosok számos műfajban tartanak előadásokat az utcaszínháztól kezdve az árnyjátékon, a pantomimen, a bohóc- és bábjátékokon át egészen a musicalig - persze mindezt bensőséges piactéri hangulatban. Nem játszanak kőszínházakban, mert nem akarnak. Inkább olyan helyekre viszik varázslatos, szívhezszóló és tiszta - épp emiatt oly közkedvelt - történeteiket, ahol igazán közvetlen, szinte intim kapcsolatba léphetnek a közönséggel. Kelet-Európa színházi elitjét teljesen feldúlta ez a szokatlan társulat. A 2000-es évek elején a tehetségek kusza keverékéből világra hívott Kotorogo helyben és időben elszórt nyilvános provokációi 2008-ra oda vezettek, hogy a legelképesztőbb utcaszínházként beszéljenek róluk. Egyszer például tűzjátékkal vegyített szerzői esttel ejtették transzba a közönséget. Így nőttek szépen nagyobbra és nagyobbra. Nagy népszerűségük ellenére eredetük, tagjaik nevei és létezésük módja, részletei teljes titok tárgyát képezik. Világpolgárok, akik számára a név és a rang bűnnek számít, különcségük mégis szembetűnő - sápadtak, soványak és csápjaikban mindenféle tárgyak lakoznak. A Kotorogo Theatre Company repertoárja jelenleg tucatnyi sikeres produkcióból, utcai performanszból, tűzshow-ból és szórakoztató színielőadásból áll. Minden előadásuk egyedülálló, de különbözik is bármelyik korábbitól. Ami állandó, az profizmusuk, illetve az elhatározás, hogy nemzeti, földrajzi vagy életkori határokat semmibe vevő előadásokat hozzanak létre. Bohócaik könnyedsége, emberi nyitottsága, őszintesége és a közönség iránti valódi szeretete csodákra képes. Még a legkomolyabb felnőttek sem tudják visszatartani sokáig mosolyukat, ha egyszer elkezdődik a játék, nem is beszélve a harsányan kacagó kölykökről.

Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page