top of page
  • Szerző képeJátékos

AITA/IATA Vegyes-bizottsági (Joint Committee) találkozó


Az AITA/IATA Nemzetközi Amatőr-színházi Fesztivál Vegyes-bizottsága (Joint Committee) 12 előadást választott ki a januári ülése során a 2023. június 19-25 között Debrecenben tartandó fesztiváljára, mely a 10. Színházi Olimpia részeként és fő támogatásával valósul meg a Magyar Szín-Játékos Szövetség, Debrecen Város Önkormányzata, a Csokonai Nemzeti Színház, a Debreceni Egyetem, valamint a Debreceni Egyetemi Színház (DESzínház) szervezésében és támogatásával.

A találkozón mint a Válogató Vegyes-bizottság tagjai részt vettek: Aled Rhys-Jones (AITA/IATA President/elnök), Sofia Wegelius (Vice President/elnökhelyettes), Stephen Tobias (Councillor/vezetőségi tag), Regős János (MSz-JSz elnök), Gemza Péter (a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója), dr. Lakó Zsigmond (DESz vezetője), valamint Anne Gilmour a nemzetközi szervezet általános titkára (Secretary of AITA/IATA asbl).


A 3 napos látogatás során a Vegyes-bizottság tagjai megtekintették a fesztivál tervezett helyszíneit, a Csokonai FÓRUM tereit (fő helyszín), a még felújítás alatt álló Csokonai Nemzeti Színházat, az Ady Endre Gimnáziumot (műhely-foglalkozások és diák-előadások, off-programok helyszíne), a Debreceni Egyetem főépületének tereit (a konferencia és a közgyűlés helyszíne), valamint a DESzínház Batthyány utcai terét (hely-specifikus előadások helyszíne). A Bizottság tagjainak a látogatás során lehetősége nyílt külön egyeztetni a Fesztivál részleteiről Debrecen kulturális alpolgármesterével, dr. Puskás Istvánnal, valamint a Csokonai Nemzeti Színház igazgatójával, Gemza Péterrel.

A 12 meghívott előadás részletes listáját a kiválasztott jelentkezők hivatalos értesítését követően teszi közzé az AITA/IATA Nemzetközi Amatőr-Színházi Szövetség, a X. Színházi Olimpia és az MSz-JSz honlapja.

Comentarios


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page