top of page
  • Szerző képeJátékos

Magyar Művek Szemléje 15. - PROGRAM

A Magyar Művek XV. Szemléje Uray György emlékére

2016. június 4-5. MŰVELŐDÉSI SZINT (MÜSZI) 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1. (Corvin áruház III. emelet, bejárat a Somogyi Béla utca felől)

A belépés ingyenes!

AJÁNLÓ

Köszöntök minden szerencsés csapatot, akik előadásukkal bekerültek az idei Magyar Művek Szemléjének programjába. Húsz produkció jelentkezését regisztráltuk, ami örvendetesen nagy szám. Sajnos, a rendelkezésünkre álló két előadásnapon most sem tudtunk tizenkettőnél több előadást fogadni úgy, hogy a szakmai beszélgetésekre is jusson idő.

A válogatásnál az elvárható művészi minőség mellett, fontos szempont volt még a nevező csoport érvényes MSZJSZ tagsága, és a határidők betartása.


Regős János

A program idén is változatos lesz mind műfaji, korosztályi, mind pedig „topográfiai” tekintetben. A határon túlról érkezik a nagykikindai József Attila Színjátszó Társulat, mégpedig a Piroska - családi hisztériák című darabbal, melyet e sorok írója különös izgalommal vár, hiszen darabjának ez lesz az első „külsős” változata; a Nánai Színjátszócsoport Szlovákiából egy Karinthy vígjátékkal nevezett (A teknősbéka); Nagyváradról pedig egy Boldizsár Péter darabot (Félálmaink) hoznak végzős diákok. A miskolci Montázs két „alcsoportja” a KOMISZAK és a MOKODLI szintén a diák generáció képviselője lesz a fesztiválon. Speciális élmény lesz újra látni a tavalyi MMSZ győztes, a Hejőbábai Pszichiátriai Otthonból érkező Kitörés Színpadot egy Schwajda darab adaptációjával (Himnusz). Két előadás is a tavalyi „Pajtaszínház” projektből került a műsorba: Dobay Márti csoportja Verőcéről egy Rejtő egyfelvonásost (Fegyenckaland), a zagyvarékasi RÉKAS Színpad pedig egy Móricz adaptációt mutat be (Kend a pap?), rendezőjük a magyar amatőrszínház megkerülhetetlen alkotója, Rigó József. Lesz gyerekelőadás is (Proscenion), és akik kísérletező kedvű csoportokat akarnak látni, azoknak nyugodt szívvel ajánlhatom a győri RÉV társulatot a Balassagyarmaton arany minősítést nyert Irina című Kiss Csaba adaptációval és a Budapesti Manifesztum társulatot.


Remélem, hogy a zsűri, valamint a csoportok egymás előadásai iránti természetes kíváncsiságát csak a külsős nézőké múlja majd felül.


A belépés ingyenes, az adomány dobozok viszont mindkét színházteremben kéznél és látótávolságon belül lesznek.


Regős János


A zsűri tagjai:

Formanek Csaba – író-rendező-színész Kovács Kriszta – dramaturg Szűcs Katalin Ágnes – kritikus, a Criticai Lapok főszerkesztője


PROGRAM (ismertetők az összesített program alatt!)

JÚNIUS 4. szombat

14h Proscenion Drámaszínpad (Budapest)

Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot zenés mesejáték egy felvonásban 3 éves kortól ajánljuk

Időtartam: 75’

15.30h Kitörés Színpad (Hejőbába, Pszichiátriai Otthon)

Schwajda György: HIMNUSZ

időtartam: 40’

16.15h Rékas Színpad – faluszínház (Zagyvarékas)

Móricz Zsigmond: KEND A PAP? - komédia egy felvonásban

Időtartam: 45’

Szakmai beszélgetés

18.15h Manifesztum Színház (Budapest)

Át a rozsföldeken - színmű

J.D.Salinger: Catcher in the rye című regénye alapján írta Varró Ilona Ágnes

Időtartam: 90’ egy szünettel

20h MOKODLI csoport (Miskolc)

Parti Nagy Lajos: Mauzoleum

Időtartam: 50’

21h Kátai Kvartett (Kartal)

Kakas a köszörűkövön

időtartam: 60’

Szakmai beszélgetés

JÚNIUS 5., vasárnap

14h József Attila Színjátszó Társulat (Nagykikinda, SRB)

Regős János: PIROSKA – családi hisztériák

játékidő: 70’

15.30h KOMISZAK (Miskolc)

Lelkedbe bújva – lírai oratórium

időtartam: 25’

16.15h LÉTRA Társulat (Nagyvárad, RO)

Boldizsár Péter: Félálmaink

időtartam: 30’

17h Nánai Színjátszócsoport (Nána SK)

Karinthy Frigyes: A teknősbéka

Időtartam: 35‘

Szakmai beszélgetés

18.45h RÉV Színházi és Nevelési Társulat (Győr)

Kiss Csaba: IRINA

időtartam: 75’

20.15h Dobay Márti Szín-Játéktér (Verőce)

Rejtő Jenő nyomán Dobay Márta

FEGYENCKALAND

Játékidő: 55’

21.30h Szó és Kép Színpad (Pápakovácsi)

Örkény István, Karinthy Frigyes írásai alapján: Beszélget ÉS MI nták

időtartam: 60’

Szakmai beszélgetés, értékelés, díjkiosztás

ISMERTETŐK

június 4. szombat 14h

Proscenion Drámaszínpad (Budapest)

Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot zenés mesejáték egy felvonásban 3 éves kortól ajánljuk

Időtartam: 75’

Zakariásnak, a jövendőmondó verklisnek a meséjéből ismerhetjük meg két egércsalád különös történetét, akik egy kis sajtkészítő műhely falai között próbálnak meg együtt élni. A szürkék megvetéssel tekintenek az önkényesen betelepülő fehérekre. A fehérek pedig mélységesen lenézik közönséges szomszédaikat. Ám a gyermekeik a szülői rosszallás és tilalom ellenére is megkedvelik egymást.


A szürke bundájú Soma és a fehér bundájú Fruzsina között kialakuló szerelem pedig Rómeó és Júlia történetéhez hasonló félreértéshez vezet. Hogy mit találnak ki a szerelmes csöppségek? Megoldódik-e hogy boldogan éljenek egymással? Ki lehet-e békíteni a makacskodó szülőket? Mire jó egy macska a háznál? Mi lehet az a különleges dolog, mely minden egérnek ugyanúgy mosolyt csal bajszos arcocskájára a bundája színétől függetlenül? Ezekre a kérdésekre Zakariás bácsi meséje maradéktalanul választ ad.


Urbán Gyula 1981-es varázslatos zenés mesejátéka, melyben a kicsiké a nagy szerep. Egy történet arról, hogy hogyan lehet megtalálni a hasonlóságot olyan helyeken, ahol ránézésre nem is gondolnánk, hogy van. A varázslatos recept két kanál szeretet, egy csipet jó szándék, egy marék pozitív gondolat és egy dézsányi kitartás.


Szereposztás:

Fruzsina - Sánta Diána/ Krajczár Fruzsina/ Tatár Szidónia

Soma - Sipos Gyula/ Bernáth Viktor

Lidi mama - Pocsai Tamara/ Erdei Lilla

Márton papa - Vámosi Ákos/ Petrók Benedek

Albin papa - Kósa Dániel/ Kati Gábor

Szeréna mama - Szabó Rózsa/ Mihályi Anett/ Stampfel Krisztina

Pascal, a varázsegér - Sánta Diána/ Lehoczky Zsanna/ Stampfel Krisztina

Macskamágus - Petrók Benedek/ Orbán Gábor

Zakariás - Bender Máté/ Orbán Gábor

Jozefina - Lehoczky Zsanna/ Kerezsi Anna


Jelmez: Boros Réka; Díszlet: Gregusik Gábor, Kósa Dániel, Váradi Vivien, Szűcs Gabi; Technika: Gregusik Gábor, Váradi Vivien; Zeneszerző: Hajdu Gergely m. v.; Dalszövegek: Bender Máté, Szabó Rózsa, Berzeviczy Attila, Kati Gábor; Rendezőasszisztens: Kerezsi Anna és Vincze Ágnes; Rendező: Váradi Vivien és Stampfel Krisztina


Az előadás és az új zenei átiratok Urbán Gyula, szerző, mindenes jogtulajdonos engedélyével jött létre.június 4. szombat 15.30h

Kitörés Színpad (Hejőbába, Pszichiátriai Otthon)

Schwajda György: HIMNUSZ

időtartam: 40’


A másfél évtizede az otthonban tevékenykedő művészeti csoportok munkájuk során előadásokat, bemutatókat hoznak létre és adnak elő, folyamatosan működő terápiás közösségként.


Rendszeresen részt vesznek országos, regionális színjátszó találkozókon, fesztiválokon, Így jutottak el a színjátszó körrel és a zenekarral Zalaegerszegre, Budapestre, Egerbe, Miskolcra, Tiszaújvárosba és a régió néhány kisebb településére. A tavalyi Magyar Művek Szemléjén a fesztivál rendezői díját nyerték el az Olbrin Joachim csodálatos utazása című előadásukkal.


Ez az előadás az “Azok a mások” című sorozatuk befejező része


Az előző részek tartalmából:

1976, a helyszín Budapest, egy körfolyosós bérház, ahol hat lakásra jut egy wc. Fűtés szenes kályhával, fürdés lavórban.


A mostani epizód egy szoba-konyhás lakás konyhájában játszódik. Józsi, Aranka és három gyermekük lakhelye ez. Józsi sokszor, sokat iszik. A gyárba 5-kor indul dolgozni józanul, éjjel fél 12-re ér haza bódultan, felébreszti feleségét és gyermekeit. Éjfélkor együtt eléneklik a Himnuszt.

Józsi boldog új napot kíván családjának, aztán aludni tér. A szenesládába.

Környezetük kollektív összefogással igyekezett segíteni rajtuk, feljelentették őket. A segítőszolgálat rögtön kivonult és egy hónapra elvették tőlük a gyerekeket…


Szereplők:

Józsi - Papp József

Aranka - Farkas Tünde

Brigádvezető - Mráz Zoltán

Brigádtagok: Vojtonovszki Attila, Horváth Erzsébet, Szoboszlai Zsuzsanna, Kerékgyártó Tibor, Szabó László, Verebélyi Tünde, Kalas István, Rozgonyi Gábor

Gyerekek: Horkai Rita, Varga Balázs

Nagyapa - O. Papp Gábor

Narrátor - Bíró Zoltánné


Rendezték: Farkas Bálint, Varga Gábor, Varga Rolandné, Kovács Varga Éva


június 4. szombat 16.15h

Rékas Színpad – faluszínház (Zagyvarekas)

Móricz Zsigmond: KEND A PAP? - komédia egy felvonásban

időtartam: 45’

A Rékas Színpad Faluszínház társulata Farkasházi István dráma és színháznevelési tanár kezdeményezésére jött létre 2015 tavaszán. Tagjai a több évtizedes népdalkörös múlttal rendelkező zagyvarékasi Kékibolya Műkedvelők és Kabdebon Szabolcs - Magyar Fanni táncosok koreografálta zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola frissen alakult Margaréta Néptánc Csoport tagjaira épül, szolnoki drámatagozatos diákokkal kiegészülve. A csoport rendezője a közel negyven éve sikeres amatőr és alternatív színházi múlttal rendelkező Rigó József, aki a szolnoki H​íd Színház ismert és elismert rendezője. Az előadás a helyi Móricz hagyományok és a színházi kultúra jókedvű ápolása pillanatában jött létre az éppen létező aktuális, de tünékeny, és gyorsan elillanó többgenerációs közösségi értékek "pillanatragasztójának" ihletett segítségével.


A Kend a pap? című írás 1909-ben jelent meg novellaként. Később a szerző egyfelvonásos színdarabbá írta át, és a darab másik két egyfelvonásossal együtt 1911. április 7-én került bemutatásra a Nemzeti Színház színpadán. Frappánsan egyszerű alaphelyzetek, nyelvi humor, lendületesség, és nagyon jó színpadi hatáselemek működtetik a rövid terjedelmű drámai anyagot. Alaphangulatában komédia, de valóságismerete, emberismerete átsüt az alaphelyzeteken, és mélységet ad a történetnek.


Színlap:

A pap - MÉSZÁROS ISTVÁN

A papné - KOCSIS FRIGYESNÉ

A papkisasszony - TIMKÓ KRISZTINA

A fiatalember - POLGÁR KRISTÓF

A tanító - ULVICZKY SÁNDOR

A tanítóné - MÉSZÁROS ILONA

A juhász - FÖLDES IMRE

A juhászné - FÖLDES IMRÉNÉ

Közreműködik a zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola Maargaráta Gyermek Néptánc Csoportja és a Kékibolya Műkedvelő Művészeti Csoport

Díszlet: SERBÁNNÉ CSÖRGŐ ERZSÉBET

A rendező munkatársa: FARKASHÁZI ISTVÁN

Rendezte: RIGÓ JÓZSEF


június 4., szombaton 18.15h

Manifesztum Színház (Budapest)

Át a rozsföldeken - színmű

J. D. Salinger: Catcher in the rye című regénye alapján írta Varró Ilona Ágnes

időtartam: 90’ egy szünettel


a Manifesztum Színházról


A Manifesztum Színház 2012-ben alakult, fiatal színészekből álló független színházi társulás, azonban az alapítás óta számos tag kicserélődött. Jelenlegi formáció 2015 óta létezik, első közös bemutatójuk a jelenlegi színészgárdával Ionesco abszurd drámája, A kopasz énekesnő volt.

Varró Ilona Ágnes a csoportról:


„A Manifesztum Színház nonprofit alapon szerveződő színházi műhely, amely fiatal alkotóknak ad lehetőséget arra, hogy egy inspiráló közegben közösen fejlődjenek, inspirációt cseréljenek egymással. Előadásainkat erőteljes közösségi jelleg, érzelem- és nézőközpontú szemlélet jellemzi. Rendezőként az úgynevezett "szegény színház" elveit követem: olyan tiszta, letisztultan színházi jellegű előadásokat hozok létre, amelyek kevés elemet használnak fel más művészeti ágakból, s sokkal inkább a színészi testre, a fizikai jelenlétre helyezik a hangsúlyt”


Színlap:

Holden Caulfield – Bódis Dániel

Pszichiáter, prostituált, szobalány – Sosovicza Anna

Stradlater, strici – Juhász Dénes

Nő a bárban, Sally Hayes – Pusztai Luca

Taxis, tanár – Major Bálint

Gitáros – Csizmár Zsolt

Zongorista – Tóth Dóra


Rendezte: Varró Ilona Ágnesjúnius 4., szombat 20h

MOKODLI csoport (Miskolc)

Parti Nagy Lajos: Mauzoleum

Időtartam: 50’


Az előadás ötlete a próbák során a darab jeleneteiből kiinduló improvizatív etűdök inspirációjából született. A Parti Nagy formálta figurák groteszk elrajzoltsága és a drámai alaphelyzet abszurditásában rejlő fekete humor felcsigázta a játszók érdeklődését. A próbafolyamat során aztán, ahogy egyre mélyebbre merültünk a világvégi bérház penetráns bűzében, mindinkább arra törekedtünk, hogy a történet felszíni rétegeit átható ordítozáson túl minél többet megragadjunk és felmutassunk az acsargó zaj mögött lapuló sorsok lírai iróniájából is. Talán sikerült...


Színlap:

Bistyák Norbert, Bistyák Zoltán, Halász Virág, Harsányi Lilla, Katona Ninetta, Kota Dominik, Kucskár Huba, Kucskár Kamilla, Perjési Tamás, Telenkó Zsombor, Püspöki Péter


Rendezte: Püspöki Péterjúnius 4., szombat 21h

Kátai Kvartett (Kartal)

Kakas a köszörűkövön

zenés felolvasó-színház a XX. század második felének magyar irodalmából – 13 különböző szerzőtől versek, próza,- és drámarészletek; korabeli reklám és zenei betétekkel

időtartam: 60’

A Kátai Kvartett hirtelen felindulásból elkövetett formáció, az alakulásuk (2014), a tagcseréik, a név-választásuk egyaránt ilyen. Az ország legkülönbözőbb helyeiről érkezett színészek, énekesek, zenészek vesznek részt a közös munkában: zenével fűszerezett felolvasó-színházat csinálnak, igen szórakoztatóan. Eddig két, teljesen eltérő műsort készítettek: „Már megint itt van a…” (2014-2015), Kakas a köszörűkövön (2016)


„Miért éppen ezt a korszakot választottuk? Mert közünk van hozzá. Nem is kevés. Ide születtünk a XX. század vége felé, ebbe az országba - bár a különböző végein-, ebbe a kulturális közegbe; általa, köztetek lettünk azokká, amikké - fatörzsből gyönge ágak. Elmeséljük/játsszuk/dúdoljuk/károgjuk mindazt, ami ilyenné formált bennünket, előadókat. Meg természetesen benneteket, nézőket is. Nem akarunk nosztalgiázni (pedig fogunk); inkább egy színházi fotón szeretnénk megörökíteni magunkat: a mai harmincas-negyveneseket.

Együtt töltünk egy estét; bizonyítjuk, hogy igenis lehet bennünk közös, és a végén egymásra mosolygunk. Ha benne vagytok. Szereplők: Barabás Tamás, Kása Timi, Kovács Letti

Rendező: Barabás Tamásjúnius 5., vasárnap 14h

József Attila Színjátszó Társulat (Nagykikinda, SRB)

Regős János: PIROSKA – családi hisztériák

játékidő: 70’


Az Egység Művelődési Egyesület keretén belül működő. József Attila Színjátszó Társulat immár 70 éve működik. Az ókori drámáktól a vásári komédiákig sokféle műfajban próbálták ki magukat. A színészek szinte minden fesztiválról valamilyen elismeréssel térnek haza.


A József Attila Színtársulat bemutatja Regős János: Piroska című családi hisztériáját.

Аdott egy eléggé zilált család, amelyet a nagymama terrorizál, s a vele egy fedél alatt élők, apró lázadásoktól eltekintve, feltétel nélkül behódolnak neki, hisz mást nem is tehetnek. A férj, Gyuluska és az idegbeteg lány Anikó felett könnyű uralkodni, s az öregkori betegség tüneteit kihasználva, Piroska az ujja köré tekeri őket, a családi béke kedvéért még az onoka is behódol. Idomított családról van szó, mégis mindennaposak az apró feszültségek, veszekedések és viták, amelyet a nammmami állandó szekálása vált ki. Bármit is tegyenek a családtagok, minden Piroska néni csípős megjegyzését váltja ki. Az együttélés lehetetlennek tűnik. A „betört „családtagok egyenként készülnek ki, nem bírják az állandó megaláztatást, inkább fogják magukat és meghalnak.


Színlap:

Piroska – Tóth Ramóna

Gyuluska – Budai József

Anikó – Király Annamária

Zsuzsi – Gábor Szintia

Kurucz úr, Mentős – Radics Ignác


Technikai munkatársak: Komerek Igor, Kószó Szandra, Budai Andrea, Körmendi Elvira

Rendezte: Király Sándorjúnius 5., vasárnap 15.30h

KOMISZAK (Miskolc)

Lelkedbe bújva – lírai oratórium

időtartama: 25’


Magyar költők művéből készült lírai oratórium, amely a kamaszkori én-keresés fázisait járja körül.


Előadják:

Ladányi Daniella

Katona Ninetta

Kucskár Huba

Kucskár Kamilla

Simon Gyöngyi

Szunyogh Tamás


Csoportvezető: Izsó Angelikajúnius 5., vasárnap 16.15h

LÉTRA Társulat (Nagyvárad, RO)

Boldizsár Péter: Félálmaink

időtartam: 30’


Álmodtunk és szerettünk volna kipróbálni valami újat. Ebben a szövegben találtuk meg a lehetőséget és a kihívást. A nyers szöveget átalakítottuk, húztunk és írtunk. Saját magunk rendeztük. Komoly, megerőltető, ugyanakkor kellemes és új munkafolyamat volt, ilyen próbafolyamatban és előadásban nem volt még része egyikőnknek sem. Ettől eltekintve rengeteget megtudtunk egymásról, megismertük a másikat, gyenge és erős pontokat. Nem volt határozott elképzelésünk. Improvizáltunk, és ami tetszett, azt megtartottuk. A díszletet és a kellékeket is magunk választottuk ki, abból, ami a rendelkezésünkre állt. Az előadás célja egymás megismerése, a játékunk elmélyítése, a nézők bevonása egy nagy, közös álmodásba. Az előadás arany minősítést kapott a derecskei Kótsi Patkó János Minősítő Diákszínjátszó Fesztiválon, ezen kívül második helyezést ért el a Partiumi Diákszínjátszó Fesztiválon, ezeket leszámítva bemutattuk interaktív magyarórák keretein belül, valamint a váradi érdeklődőknek.


Játsszák, rendezték: Gergely Áron, Wágner Tamás


június 5., vasárnap 17h

Nánai Színjátszócsoport (Nána SK)

Karinthy Frigyes: A teknősbéka

időtartam: 35‘


Szereplők:

Orvos: Piski Erik

Ápoló: Pesti László

János: Góra Róbert

Őrült: Khéli Bálint

Csendes: Kovács Krisztián

Nővér: Jantosík Napsugár


Rendezte: Lengyelfalusy Juhász Mária


20 éves a színjátszócsoport - kimondani is sok, hát még megélni a húsz évet... Rengeteg tapasztalatszerzés, próbálkozás van mögöttünk. Folyamatossan tanulunk hibáinkból az észrevételekből, hozzászólásokból. Célunk a fejlődés. Úgy hiszem mára már kialakult játékstílusunk, amit lehet szeretni vagy utálni, de közömbösnek lenni iránta nem. Szeretünk játszani, szeretünk együtt lenni, jó dolog egy papíra vetett műből, előadást alkotni, a magunkénak tudni. S ez az, ami előre viszi, működteti és összetartja a csoportot húsz év óta.június 5., vasárnap 18.45h

RÉV Színházi és Nevelési Társulat (Győr)

Kiss Csaba: IRINA

időtartam: 75’


Csehov novellák állnak össze egy csokorrá Kiss Csaba De mi lett a nővel című férfimeséjében, ami a RÉV SzNT előadásában gyűrűzik tovább. A mese Irináról szól, a Nőről aki elérhetetlen, a Nőről, aki megfoghatatlan, a Nőről, aki ott sincs és mintha soha nem is lett volna igazából. Három férfi, nyolc történet és egy nő.


Színlap:

ALJOSA - Szántó Dániel

GYABKIN - Nagy Zsolt Zsozsa

JURA - Balla Richárd

IRINA - Bálint Betty


Látvány: Bojkovszky Zsolt, Suhaj Miklós; Plakát: Suhaj Miklós; Fotó: Mezősi Kristóf

Rendező: Korányi Bálintjúnius 5., vasárnap 20.15h

Dobay Márti Szín-Játéktér (Verőce)

Rejtő Jenő nyomán Dobay Márta

FEGYENCKALAND

játékidő: 55’


Tiplicsek és Keserű Kazetta megszökik a városi fegyházból a kanálison át a háztetőn keresztül. Tiplicsek Tihamér egy kéményen leereszkedik, hogy élelmet szerezzen rabtársának, s egy álarcosbál kellős közepén találja magát, s azt hiszik róla, hogy rabruhája jelmez… Szökés, szerelem, kalamajka, sok-sok humor.


Szereposztás:

Tiplicsek, a szökött fegyenc – Szomráky Pál

Csin-Csilla grófnő – Galambos Erika

Gyöngyöző Szilveszter gróf - Ungi Krisztián

Antonio szakács – Ungi Krisztián

Etelka szobalány - Klein Marianna

Bariton Bertold börtönigazgató – Orbán Szilárd

Baritonné Oktávia /egykori osloi dizőz/ - Dobay Márta

Mamma /főszakàcsnő az olasz maffia pedigréből/ – Strausz Zsóka

Rebarbara von Fondü kisasszony - Glauser Liza

Irma /egykori párizsi divatdiktátor és öltöztetőnő/ - Krebsz Hugóné

Szobalány /Antonio húga/ – Mille Kamilla

A két ifjú zeneszerző:

Wolfgang: Őri-Kiss Botond zongora

Beverdi: Berki Ádám cselló


Technikus és filmes: Ungi Dani; Technikus: Chmellik Imre

Rendezte: Dobay Mártajúnius 5., vasárnap 21.30h

Szó és Kép Színpad (Pápakovácsi)

Örkény István, Karinthy Frigyes írásai alapján: Beszélget ÉS MI nták

időtartam: 60’


A Beszélgetésminták egy kávéházba ültetett jelenetsorozat Karinthy Frigyes és Örkény István írásaiból. Jelenetek, melyben különböző emberek ülnek az asztal mellé egymással, különféle helyzetekben, szituációkban, hogy megtörténjen valami, amit úgy hívhatnánk: kommunikáció. A helyzetek eltérőek ugyan, de mindegyikben ott a közös vonás: valami zavaró, megmagyarázhatatlan tényező, valami, ami miatt mégsem értjük meg egymást. A nézőben okkal merül fel a kérdés a látottak során: Egy nyelvet beszélünk? Az előadásban szereplő művek: Örkény: Inour Time, Karinthy: Tegezés, Két nő beszélget, A gumi, Emlékszel?, Elmeorvosok.

Szereplők: Rózsás Hajnalka, Balogh Adrienn, Vida Anna, Csonka Anita, Hujber András, Janus Norbert, Nagy Szabolcs és Csukárdi Sándor

Technikai segítség: Heizler Tibor Szerkesztette és rendezte: Csukárdi Sándor

Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page