top of page
  • Szerző képeJátékos

Felhívás a Magyar Művek XV. Szemléjére


A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) idén is meghirdeti a Magyar Művek Szemléjét, melyre szeretettel várjuk minden olyan csapat jelentkezését, mely magyar szerző művét mutatja be, illetve magyar, vagy saját fejlesztésű szöveget használ előadása kiindulópontjaként. Magyar Művek Szemléje Uray György emlékére 2016. június 4-5. Helyszín: MŰVELŐDÉSI SZINT (MÜSZI) 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1. (Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől) Kedves Színjátszók, jelenlegi és leendő tagjaink! A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) idén is meghirdeti a Magyar Művek Szemléjét, melyre szeretettel várjuk minden olyan csapat jelentkezését, mely magyar szerző művét mutatja be, illetve magyar, vagy saját fejlesztésű szöveget használ előadása kiindulópontjaként. A Szemle célja: a Magyar Szín-Játékos Szövetség e fórummal az öntevékeny (amatőr, nem hivatásos) színjátszókat ösztönözni kívánja arra, hogy klasszikus és modern külföldi szerzők írásai mellett, mutassanak be magyar műveket, ezzel életben tartva és folytatva a nemzeti önismeret hagyományát, valamint bátorítani szeretne arra, hogy dolgozzanak kortárs magyar szerzőkkel, s így vegyenek részt abban a szellemi párbeszédben, amely a magyar színházművészet és közönség jövőjét formálja. Szemlénket idén is támogatja az NKA. A Szemlén részt vehet - határainkon belülről és túlról - bármely (alkalmi vagy állandó) színjátszó együttes olyan prózai, verses vagy mozgásra épülő előadása, amely magyar szerző műve, vagy annak feldolgozása alapján készült (természetesen, magyar műnek tekintjük az együttes valamely tagja, rendezője által írott vagy összeállított szövegkönyvet is). Az előadások játékideje maximum 1 óra 30 perc lehet. A Magyar Művek Szemléjének két napján mindösszesen 12-13 óra játékidő áll a részt venni kívánók rendelkezésére. Túljelentkezés esetén a fesztiválra való meghívásról az MSz-JSz Elnöksége dönt. A döntésnél szempont lesz, hogy lehetőleg a magyar amatőr színjátszás minden rétege (diák-, egyetemi/főiskolai-, felnőtt-, falusi színjátszók) képviseltetve legyen a programban. Előnyben részesülnek természetesen az MSz-JSz tag-együttesei és azok a produkciók, amelyeket korábban még nem mutattak be országos fesztiválon.


A Magyar Művek Szemléje egyben az MSz-JSz minősítő fesztiválja. A fesztiválon való részvétel, valamint a minősítés az MSz-JSz tag-együttesei számára ingyenes (tagfelvétel folyamatos, tagnak az minősül az, akinek a 2015. évi tagsági díja rendezett, illetve befizette, vagy a helyszínen befizeti a 2016-os tagdíjat.).


A bankszámla, amelyre előzetesen utalni lehet a tagdíjat: Magyar Szín-Játékos Szövetség Banksz.: ERSTE Bank Zrt. 11600006-00000000-57046015 (számlát utólag küldünk)


Mi a MÜSZI? „A Művelődési Szint (MÜSZI) kulturális alkotóközpont és befogadótér a Corvin Áruház harmadik emeletén. Közösség és közösségi tér, amely az elfogadás, a befogadás és a másik ember tisztelete alapján működik. Ahol minden felnőtt, gyerek, állat és növény szívesen látott vendég. Ahol a másság és a másként gondolkodás magától értetődő, a vita és az egyéni gondolat a kötelező. Ahol az állatvédelem, környezetvédelem és a világ jövőjéért való munkálkodás nem furcsa különcség, hanem alap.” (részlet a MÜSZI önmeghatározásából) Elérhetőség: musziprogram@gmail.com, info@muszi.org Honlap/Facebook: http://www.facebook.com/muvelodesiszint

http://www.flickr.com/muvelodesiszint A MÜSZI-ben két, alapfelszereltségű színházi tér áll majd rendelkezésünkre.


Szükség esetén, és időben jelezve, olcsó szálláshelyet is tudnak biztosítani a közelben, a határon túlról érkező csoportok számára pedig térítésmentesen a Márton Áron Kollégiumban. Jelentkezni a mellékelt JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével lehet, amelyet legkésőbb 2015. április 15-ig kérjük, juttassatok el a jjregos@gmail.com vagy formanek.csaba@gmail.com e-mail címre, vagy postai úton a Magyar Szín-Játékos Szövetség címére: 1122 Budapest, Csaba u. 6. (Regős János)


További információk: Regős János (+36309050576) Kérjük a jelentkezőket, hogy az előadásról készült fotókat, színlapot, társulati- és előadás ismertetőt valamint – ha lehetséges – a szövegkönyvet, elektronikus úton juttassák el hozzánk (ez utóbbit részben azért, hogy a leendő zsűritagok felkészülhessenek, részben pedig azért, hogy Színműtárunkban elhelyezhessük).

Budapest, 2016. február 18. Várjuk jelentkezéseteket, barátsággal: Regős János elnök


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page