top of page
  • Szerző képeJátékos

Monumentális méregtelenítőkúra a Patyolatban


Február 21-én immár második alkalommal játssza a szegedi Metanoia Artopedia Én tökeletes vagyok - tudattalan történet című előadását a Patyolat Próbaüzemben.


Perovics Zoltán: Haszontalan szövegek gyűjteménye – részlet A helyszín a mulasztás bolygója, ahol a mérgek sokszínű, hipnotikus kín-állatát az emberi faj üres mutációi táplálják. Ahol a látszólag passzív semlegesség rendre magához vonzza, és aktivizálja is a mérgeket. Ahol a mai ember mérgekhez fűződő kaotikus kapcsolatában azoktól már nem is különbözteti meg magát. Ahol az ellenmérget sem gyógyszerének, hanem ellenségének tekinti.

Az idő elközelgett, hogy a „civilizált barbárság” betörésének vége-hosszát belássuk, azonban az ellenméreg mégsem mondja azt, hogy: Der Handkuss! / Kisti Hand!


Irány a Mars! Erre a hangra hangolódni, mindenféle különleges extázis-technika nélkül lehet. A tudattalan finálé garantált, az élő természet a létezés egészére minden pillanatban igent mond. A Föld nevű bolygón felgyülemlett, megtisztíthatatlan, lebonthatatlan méreganyagokat az antarktiszi jégtakarók, és gleccserek olvadásával gondosan összehangolva éppen ez az igent mondás rázza le magáról. A monumentális méregtelenítőkúra vakító árnyait az Artopéd Vizuális Rádió élőben közvetíti. Az előadás Friedrich Nietzsche, Hamvas Béla, Franz Kafka írásai, archív és jelenkori dokumentumok, hanganyagok, újságcikkek, statisztikák, stb. felhasználásával készült. Közreműködők: Erdély Perovics Andrea, Rutonić Róbert, Formanek Csaba, Ruscsák Péter, Diószegi Ágnes, Varga Szűcs Dóra, Kovács Vecei Sára, Perovics Zoltán Hangfelvételről közreműködik: Czeglédi András Ruhák: Csúri Anna Figurák: Kiss Attila Etele Hangkeverés: Lengyel Zoltán Hangtechnika: Virágh Máté Rendezőasszisztens/Szerkesztés: Erdély Perovics Andrea Írta/Rendezte/Látvány: Perovics Zoltán Támogatók: EMMI, Grand Café ------------------------------------------ * Korlátozott férőhely! * Helyregisztráció: artopedlandia@gmail.com, +36709411607


Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page