top of page
  • Szerző képeJátékos

Jelentkezz a Vészfék ART Fesztiválra!


Vészfék ART Festival 4.

Jelentkezési határidő: 2015. augusztus 30.


Film, színház, fotó-workshop, zene, képzőművészet, dráma- és forgatókönyvírás

Dunaszerdahely

2015. szeptember 11-13.

DurvaCrew ház & NFG Klub


Vészfék 2015 - Jelentkezési feltételek


Mi a Vészfék?


A Vészfék egy fesztivál, egy alternatív workshop ahol országok, kultúrák, művészetek találkoznak és keverednek, ahol a meghívottak film, színház, zenei és képzőművészeti kategóriában alkotnak. A résztvevők a feladatot a fesztivál kezdőnapján sorsolás útján kapják, majd másfél nap áll rendelkezésükre, hogy azt teljesítsék.


A színház kategóriába jelentkezők egy tapasztalt rendező/színész segítségével és a darab írójával közösen állítják színpadra a drámát, miközben a képzőművészek, filmesek, zenészek egyénileg, illetve csoportosan teljesítik szintén a fesztivál kezdő napjan kiadott feladatokat. Jelentkezz, és hagyd magad meglepni! Ismerj meg másokat, kerülj közelebb magadhoz. Valahogy ekképp zajlik. Az elkészült alkotások a fesztivál végén bemutatásra és értékelésre kerülnek.


Akik az elmúlt években nálunk zsűriztek: Forgács Miklós (rendező, dramaturg, Kassai Thália Színház), Varga Emese (dramaturg, Komáromi Jókai Színház), Molnár Csaba (filmrendező), Vida Igor (Are you free? jazz fesztivál főszervező) és még sokan mások, akik nagyon kedvesek számunkra.


Szállás és étkezést térítésmentesen biztosítunk, ahogy minden csoport számára külön próbahelyiség áll majd rendelkezésre. A fesztivál programjai a dunaszerdahelyi NFG Klubban és Durvacrew házban zajlanak.


Figyelem!


A tavalyi résztvevőknek (kivételt a drámaírók képeznek) elég csak egy mailt küldeni a jelentkezési szándékukkal a veszfekfiok@gmail.com címre.


Általános feltételek az első körben jelentkezőknek.


Rövid bemutatkozó levelet és a csatolmányokat, kérjük a veszfekfiok@gmail.com címre 2015. augusztus 30-ig eljuttatni.


Dráma- és forgatókönyvírás


Egyfelvonásos, minimum 2 maximum 5 személyes dráma elküldése tematikai megkötöttség nélkül. A drámát a színház kategóriába besorolást nyert résztvevők rendező segítségével állítják színpadra, így kérjük, hogy a dráma hossza ne haladja meg a 15 oldalt. (12-es betűméret) A drámaíró a próbafolyamat részvevője és a rendező segítője. Kérjük, figyelembe venni, hogy a besorolást nyert dráma az előadás igényeinek megfelelően változásokon mehet át.


Tematikai megkötöttség nélkül egy maximum 10 perces filmnek megfelelő forgatókönyv elküldése. A beválogatott forgatókönyvet a filmes csoport a megadott intervallumon belül forgatja majd le. Kérünk benneteket, hogy a karakterek száma ne haladja meg az 5 főt. A forgatókönyvíró a forgatás résztvevője és a filmes csoport segítője.


Színház


Egyének és csoportok jelentkezését is várjuk. A résztvevők a dráma- és forgatókönyvírás kategóriába besorolást nyert alkotásokat másfél nap leforgása alatt állítják színpadra, illetve forgatják le. A jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a színházrendezők sorsolás alapján jutnak a drámához és színészeikhez, így a csoportos jelentkezők nem feltétlenül fognak közös darabba kerülni.


Film


Maximum 3 személyes filmes csoportok jelentkezését várjuk saját felszereléssel. (kamera, vágóprogram, stb.) A fesztivál kezdőnapján a csoportok egy feldolgozásra kerülő tematikát, forgatókönyvet sorsolnak, majd másfél nap leforgása alatt készítik el kisfilmüket. Kérjük, hogy egy korábban elkészített mozgóképes anyagot is csatoljatok. Hossz, stílus megkötés nincs.


Zene (hangszer, ének)


Egyének csoportok (maximum 5 fő) jelentkezését is várjuk. A bemutatkozó levél mellé kérjük, hogy egy saját vagy feldolgozásra került szerzemény internetes linkjét is csatold. A besorolást nyert résztvevők másfél nap leforgása alatt, egy helyszínen kisorsolt feladatot teljesítenek, amit a fesztivál zárónapján a többi alkotással egyetemben bemutatnak.


Képzőművészet


Egyéni kategória, saját felszereléssel. A többi kategóriához hasonlóan a feladatot a fesztivál kezdőnapján kapják. A bemutatkozó mail mellé, kérünk egy korábban elkészült alkotást, adott esetben portfóliót is küldeni.


Figyelem! A fesztivál szervezési koncepciója és sajátos dramaturgiája a Vészfék sajátja. Kérjük, jelentkezéskor ezt vegyétek figyelembe.


Minden jelentkezőnek legkésőbb szeptember 1-jéig e-mailben jelentkezünk. Gyertek, hogy legyünk legalább olyan szépek, mint tavaly! :)

Programajánló

LEGFRISSEBB CIKKEINK
ROVATOK

Játékos folyóirat

Folyamatosan archiváljuk a Játékos régi lapszámait, olvass bele, mi volt a téma 20 évvel ezelőtt!

bottom of page