Játékos

2018. jan 21.

Kótsi Paktó János VII. Bihar-Bihor Minősítő Diákszínjátszó Fesztivál - felhívás

A Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár HETEDIK alkalommal hirdeti meg a határon átnyúló, Bihar-Bihor Minősítő Diákszínjátszó Fesztivált, amelyre várják minden olyan csoport nevezését, amely tagjai legalább kétharmad részben, de nem több mint két fő kivételével 14–20 év közötti középiskolások.

A Bihar-Bihor Minősítő Diákszínjátszó Találkozóra musical-en, rockoperán kívül minden más műfajjal nevezhetnek a csoportok, tematikai megkötés nincsen. Az idei esztendőtől a szakmai zsűri javaslatára előzsűrizést vezet be az intézmény, így kérjük a jelentkezőket, hogy a lent megírt elérhetőségekre 5- 10 perces felvételt szíveskedjenek küldeni az itt bemutatott előadásukból. A felvételt 2018. február 20-ig várjuk, ennek elbírálása megtörténik 2018. február 28-ig, melynek eredményéről értesítjük a jelentkezőket.

A nevezett előadások maximum műsorideje 60 perc.

A Színjátszó fesztivál fővédnöke: Vidnyánszky Attila, Kossuth – díjas rendező, a Budapesti Nemzeti Színház igazgatója

A Találkozó időpontja: 2018. MÁRCIUS 28-30.
 

 
A fesztivál megnyitó pontos időpontja: 2018. március 29. csütörtök 9.30

Helyszín:

Derecskei Városi Művelődési Központ és Könyvtár, 4130 Derecske, Köztársaság u. 107.

(Hajdú- Bihar Megye, Debrecentől 25 km-re.)

Az előadásokat felkért szakmai zsűri értékeli, valamint minősítést is kérhetnek a résztvevő csoportok, ezen kívül díjazást nyer az első három csoport. A zsűri a legjobb színészi alakításokat és a legjobb rendezőt is jutalmazza. A résztvevő csoportoknak a szállása és a két nap teljes étkeztetése biztosított, az utazás és szállítás költségeit a csoport állja.

Nevezési díj: 1500 Ft/fő (csoportvezetőnek (2 fő) ingyenes), amely tartalmazza a három napi étkezés és két éjszaka szállás költségét is.

A távolabbról érkező együtteseket, valamint az erre igényt tartó csoportokat már március 28-án fogadni tudjuk szállás lehetőséggel és vacsorával, színpadbejárási lehetőséggel.

A jelentkezést követően és a nevezés elfogadása után, részletes programleírást küldünk!

A létszám korlátozása miatt, kérem minél hamarabb jelezze a csoport részvételi szándékát, de legkésőbb 2018. február 20-ig!

A JELENTKEZÉSEKET VÁRJUK:
 
muvkozpont.derecske@gmail.com címre, vagy
 

 
Postacím: Derecske Városi Művelődési Központ és Könyvtár, 4130 Derecske, Köztársaság u. 107., TEL: +36-54-410-060; +36-20-370-4905

Kapcsolattartó és bővebb információ: Nádházi-Tálas Csilla

    0